Răsadurile de roşii,ardei şi petunii

Avem zilnic o perioada cu soare ceea ce ma bucura nu numai pe mine ci si pe ele,pe rasaduri.Le aerisesc zilnic.Nu le ud decat foarte rar si cateodata pe frunze.Si  cresc deja cel de-al doilea rand de frunze.Secretul este lumina,lumina si iarasi lumina.Fiindca lumina solara nu lasa fungiile(ciupercile) sa se dezvolte.Daca le dam apa multa ele cresc si se lungesc,deci le tinem scurte cu apa mai putina.

Cum verificam daca este apa la radacini?Cu un bat uscat.Cand il scoatem din pamant si este tot uscat atunci udam,dar nu mult,putin,pe rand,la radacini.Daca batul iese umed lasam asa,nu mai udam si daca la suprafata pare pamantul uscat.Aceste masuri sunt necesare pentru a impiedica dezvoltarea fungiilor si astfel nu mai trebuie sa stropim cu fungicide.Eu le-am stropit la inceput,cand au rasarit.De frica,normal…si era asa vreme inchisa afara tocmai cand au rasarit rosiile.

Acum arata bine.

Astea sunt rosiile.Cand pe tulpinile firelor de rosii se vad niste perisori inseamna ca le merge bine

si am depasit perioada caderii plantutelor. Sunt foarte dese insa o sa le repic cand au 4 frunze complet si apoi o sa  stagneze pana se prind si apoi le voi scoate in balcon,asa sper ca peste 10 zile va fi mai cald.

40 Responses to Răsadurile de roşii,ardei şi petunii

  1. Pingback: Din dragoste si respect pentru limba romana « Hai ca se poate!

  2. Pingback: Ritualuri de expunere.Luni « Andi Bob

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.