Conserve-murături asortate

In sfarsit m-am urnit la piata.Era si o zi calda,soare si un vantulet de primavara.Eu,insa, m-am imbracat ca pentru ieri,alaltaieri cu haine de iarna,pe bicicleta.Mai bine sa-mi fie prea cald si mi-a fost.Dar cu folos.

Am cumparat asa:

– 5 kg de castraveti cornis

– 3 conopide

– 2 kg de gogonele

– 1 varza alba de Cluuuuuj

– 1 varza mica rosie

– 1 sfecla rosie

– 2 fire de praz

Morcovi,telina,ardei iuti am pus de la mine,usturoiu am uitat sa pun,dar am pus mult mustar-boabe,piper-boabe si ardei iuti,deci condimente destule.Ca mirodenii am pus frunze de telina,frunze de hrean pe fundul bidonului,creanga cu frunze de visin,hrean de la mine si busuioc de asemenea.A,am mai pus si cateva mere intregi .Cam atat.

Compozitia fierbinte (reteta Ioanei,multumesc Ioana  :)  ) am turnat-o peste ele si am inchis,desi nu ermetic fiindca la  bidoanele din plastic capacele nu se inchid ermetic.

Castraveti am pus si in 2 borcane,pe cei mai mici si mi-au ramas.Mi-au ramas si conopide si varza ,deci mai trebuie sa pun inca un borcan.Conopida este excelenta,noi o mancam   si  cruda  deci se poate pastra in frigider destul de mult timp.Gogonelele le-am cautat sa fie si parguite jumatate din ele.

legume












castraveti,mere sifrunze

varza

primul strrat

conopida

pana sus

capacit

Pe fundul bidonului am asezat frunzele de hrean si de telina,pe la mijloc alte frunze de  telina intregi iar deasupra busuioc,telina si crenguta cu frunze de visin.

In solutie  :  5 l apa+150 ml otet+5 linguri sare+ boabe de piper+frunze de dafin

castravetii

Solutia pentru castraveti:

1 litru otet

3 litri  apa

boabe de mustar in borcan

boabe de piper in solutie

4 linguri de sare si 5 de zahar

Frunze de telina pe fundul borcanului,bete de marar uscat cu seminte cu tot printre ei,hrean pe margini si deasupra.

Sunt asa de bucuroasa ca nu m-am  lenevit si am facut si asta…tare bucuroasa, fiindca nu am pus de la mine din gradina prea multe muraturi,doar ardei iuti,bulgaresti si americani si doua mari borcane cu castraveti din aceia mari,asa cum am avut eu anul acesta .Mai avem de pus si varza,poate ca maine  o s-o cumparam.E cu 1leu kg,am vazut si cu 1,50 lei.Noi nu cumparam decat vreo 20 de verze,din care poate 15 incap in butoiul pe care-l avem.Dar nu prea mari caci nu trec prin gura lui.

10 Responses to Conserve-murături asortate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.