Două fire răsărite în grădină


Am avut rasad de rosii semanat in 1 august,au crescut,le-am repicat erau bine pana cand am vazut ca-s napadite de musculita alba.Atunci am cumparat un insecticid spray de la florarie si le-am stropit.S-au terminat,caci venise si o mana peste ele si s-au innegrit tulpinile.

De fapt era o experienta cu humusil.Nu le-am hranit decat cu humusil si asa cum zic cei de-l vand ar fi trebuit ca plantele sa lupte impotriva manei,sa fie viguroase si sa nu se imbolnaveasca si asa am asteptat.Aiureaaa!Mai am 3 plante din care una deja se duce,iar celelalte nu stiu cat mai rezista.Deci,chestia aia cu humusil este….APA DE  PLOAIE,din pacate.Poate ca merge la culturi in solarii unde se umecteaza plantele cu picatura,prin conducte,dar la mine n-a mers.Am zis ca sun sa-i spun d-lui ing. rezultatul meu dar m-am razgandit.

Asa ca aceste doua fire(de fapt este acelasi dar al doilea e mai mic si am uitat sa-l pozez)  le-am vazut abia acum printre doua randuri de salata de sub meri,pe care am tot udat-o,am pus apa si la marul ionatan ca sa creasca merele si acolo au crescut si aceste doua rosii.Le-am pus in 2 ghivece,le voi muta intr-unul mai mare si poate ca o sa faca si fructe,desi dupa cum arata plantutele nu-s din soiurile mele(am mai gasit prin gradina plante-rosii ivite din gunoiul pe care l-am cumparat si imprastiat.Asa or fi si astea.In orice caz nu mi-au placut rosiile acelea rasarite intamplator,nu se compara cu ale mele la gust.Poate ca astea o sa faca, in casa, rosioare,dar nu le stropesc de mana,daca rezista bine daca nu,nu.

rosie imbobocita

are boboci

Cele din balcon sunt mai jos,hranite cu …partide politice ha,ha,ha! adica cu gaura din gogosi  🙁 Vi se par viguroase?  Au doua luni,deci in curand pot sa le plantez in gradina,prin 8 mai…adica octombrie.Daca ma uit la rasadurile din primavara cum aratau la 2 luni de la semanat….ma apuca plansul.

din balcon

18 Responses to Două fire răsărite în grădină

  1. Pingback: reeditare… « Mesterulmanole's Weblog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.