Narcisele salvatoare de boala Alzheimeir

O substanţă secretată de narcisele galbene,

soluţie pentru tratamentul bolii Alzheimer

O substanţă secretată de narcisele galbene, soluţie pentru tratamentul bolii Alzheimer
Narcisa este văzuta în diferite moduri. Dacă în vest narcisa este simbolul egocentrismului şi a vanităţii în China, floarea este simbolul bogăţiei şi al norocului. Pentru că înfloreşte în preajma Anului Nou Chinezesc a devenit şi simbolul acestuia. De aceea se spune că dacă narcisa ta înfloreşte în seara de An Nou, sănătatea, norocul te vor însoţi tot anului. În filmul Big Fish, Edward Bloom plantează în faţa ferestrei iubitei sale un câmp de narcise, doar pentru a-i cuceri inima.

Genul Narcissus cuprinde peste 30 de specii perene bulboase. Bulbii multianuali, tunicaţi au formă ovoidă sau piriformă şi culoare cenuşie. Frunzele sunt liniare de 12-28 cm lungime. Florile au perigonul tubular format din 6 diviziuni libere, drepte şi o formaţiune caracteristică denumită coronulă.

Origine: Sudul şi centrul Europei.

Denumirea vine din mitologia greacă, unde un tânăr frumos Narcis este blestemat să se îndrăgostească de propria lui imagine. Tânarul sfârşeşte mort în apele râului în care îşi vedea reflexia. Se spune că în locul acela a apărut apoi o floare, o narcisă.

flori romantice
narcisa


Cultura Narciselor


Înmulţirea narciselor se face prin despărţirea bulbilor în perioada iunie-octombrie odata la 4-6 ani. După înflorire în luna mai bulbii se pot scoate pentru a fi păstraţi în depozit (pivniţă) până toamna sau pot rămâne în pământ 4-6 ani. În acest caz tufa se măreşte mult prin bulbii noi care se formează, putând produce peste 40 flori pe fiecare tufă. Când grupul se măreşte prea mult se impune despărţirea, în caz contrar florile devin tot mai mici şi mai puţine de la an la an.(Infogradina.ro)

7 Responses to Narcisele salvatoare de boala Alzheimeir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.