Epiphyllum,(Craciunelul)

s6306812-micas6306818-mica

Am gasit la ..motor de cautare asa:  de ce nu infloresc craciunitele… si a ajuns la mine.De aceea ,cred ca este nu numai frumoasa  aceasta postare ci si utila.

Ce pot eu sa spun este din experienta mea cu ele,craciunitele (desi cica nu se numesc asa,ca altele ar fi craciunite,acelea cu frunzele rosii,de-s pline florariile cu  ele ,iar acestea sunt craciunei) sunt mai  multe lucruri.

In primul rand nu le-am schimbat niciodata pamantul si pe cea mare,pe prima,o am din 86.

s6306820-mica

Iarna stau la capetele noastre pe mobila din dormitor,cocotate pe  cate  un stiv de reviste,ca au nevoie sa se…ploua pe margini si vara stau in balconul inchis cu sticla acolo unde tin o vreme si rasadurile.

Le-am dat ingrasamant doar de cativa ani incoace,de cand cresc petunii,insa pana acum doi trei ani nu le-am dat decat apa.s6306809-mica

Apa le dau doar o data pe saptamana,nu le place si nu se usuca nici daca uiti sa le uzi,sau daca pleci de acasa doua saptamani,iar in perioada de inflorile si mai rar le dau apa.

Cam atat fac eu pentru aceste minunate flori,aproape nimic,insa faptul ca le tin  afara,adica in balcon,pe care-l deschid vara, fireste,acest lucru le prinde tare bine,caci ele atunci cresc in ramuri.

Anul trecut au inflorit chiar de doua ori…si prin februarie,dar nu la fel de bogat.

s6306825-micaAceasta pe care am fotografiat-o a cazut prin alunecare,cand am mutat-o in dormitor,ca alunecase pe pelicula de apa din farfurie si m-am trezit cu ea pe jos,rupta din varf.Asa ca am luat ramurile rupte si le-am pus in vaze,in apa.Aceasta este una dintre ele,dintre vaze  si uite ca infloresc si ele,in timp ce,sper ,o sa faca si radacini.

Rezumand,nu se schimba pamantul,sa aiba lumina,nu prea multa apa,cate un pic de ingrasamant,vara…afara dar nu direct in soare si asa mi-au facut  bucuria sa aiba multe flori…

14 Responses to Epiphyllum,(Craciunelul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.