Alimente bogate in magneziu

I. Alimente care te scapa de grijile osteoporozei

Osteoporoza este o afectiune de care se tem majoritatea femeilor trecute de prima tinerete, dar nici barbatii nu sunt feriti de ea. Oasele isi pierd rezistenta, devin fragile si persoana in cauza este mult mai predispusa la fracturi.

Odata cu inaintarea in varsta, scheletul are de suferit, mai ales dupa intrarea la menopauza si dupa scaderea productiei de estrogen. Desi nu vei putea elimina definitiv riscul aparitiei osteoporozei, cu ajutorul unei alimentatii echilibrate si al sportului vei preveni pe cat posibil preveni aceasta problema.

Iata ce alimente este bine sa consumi, conform Best Health Mag:

Produse lactate si alte alimente bogate in calciu

Corpul uman contine in jur de 1-2 kilograme de calciu, 99% din acesta aflandu-se in dinti si oase. Impreuna cu alte minerale, calciul intareste fibrele care formeaza sistemul osos. Este bine sa consumi cat mai multe produse lactate, conopida, spanac, sardine, somon si altele bogate in calciu.

Nutrientul previne formarea cheagurilor de sange, imbunatateste comunicarea intre neuroni si previne contractiile necontrolate ale muschilor.

Nu ai de ce sa-ti faci griji daca ai intoleranta la lactoza, caci poti opta pentru alt tip de alimente, precum portocalele.

Tinteste pentru 1.000-2.000 de miligrame de calciu pe zi, echivalentul urmatoarelor portii de mancare: o cana de iaurt degresat, un pahar de lapte degresat si o portie de spanac si somon la conserva.

Spanacul si varza contin si calciu oxalat, un tip de sare care face calciul sa fie mai greu absorbit de catre corp. De aceea, este bine sa le sociezi cu produse bogate in vitamina C, pentru o mai buna absorbtie.

Somon, sardine si alte elemente bogate in vitamina D

Fara vitamina D, corpul absoarbe doar 10-15% din calciul pe care il primeste. Cand nivelul calciului scade, vitamina D ajuta la diminuarea cantitatii pierdute. Multe persoane nu primesc suficienta vitamina D din cauza faptului ca nu petrec suficient timp sub actiunea razelor soarelui.

O portie de somon la cateva zile te va ajuta in acest sens. Tinteste spre 400-800 de UI de vitamina pe zi. 90 de grame de somon au in jur de 425 UI, iar un pahar cu lapte fortifiat are 100 UI.

legumele inchise la culoare si alte alimente bogate in vitamina K

Vitamina K, gasita mai ales in vegetalele cu frunze inchise la culoare, precum spanacul, duc la cresterea densitatii osoase si la pierderea unei cantitati mai mici de calciu prin urina.

Incearca sa consumi in jur de 90-120 de micrograme de vitamina K zilnic, ceea ce ar insemna cam 2 lingurite de patrunjel tocat sau o jumatate de cana de suc de spanac.

Fructe, legume, fasole si nuci

Studiile de la Universitatea Tufts din Boston arata ca oamenii care consuma foarte multe fructe si legume, mai ales dintre cele bogate in potasiu si magneziu, au un risc considerabil mai mic de a avea probleme cu oasele. Nu la fel se intampla atunci cand se consuma proteine animale in exces.

Bananele si rosiile sunt bogate in potasiu, care contracareaza o dieta foarte bogata in sodiu.

Ai nevoie de aproximativ 4.700 de miligrame de potasiu zilnic, pe care il mai poti lua si din avocado si portocale, migdale, somon si spanac.

Ceaiul negru

Intr-un studiu chinezesc pe 1.000 de persoane s-a demonstrat faptul ca oamenii care beau in jur de 3 cani de ceai negru pe zi au o densitate osoasa mai buna decat restul, cu 0,5 pana la 5 procente. Asta se intampla pentru faptul ca ceaiul negru are multi compusi benefici, printre care flavonoide si tanine.

Soia, peste, pui si alte alimente bogate in proteine

Daca ai un regim alimentar moderat in ceea ce priveste proteinele si un nivel normal de vitamina D nu ar trebui, in general, sa-ti faci probleme legate de densitatea osoasa.

Trebuie sa ai grija, insa, caci prea multe proteine (mai mult de 30% din caloriile zilnice) iti vor slabi oasele. Poti lua proteine din soia (tofu, lapte sau alte preparate), aceasta scazandu-ti nivelul de aciditate din sange, ceea ce este benefic pentru oase. De acest lucru trebuie sa tina cont in special femeile aflate la menopauza.

Ce sa schimbi in dieta

In dieta nu trebuie sa existe prea multe proteine, mai ales dintre cele animale, caci ele distrug echilibrul sanguin. In plus, nici mancarea foarte sarata nu iti va face bine. Un studiu arata faptul ca femeile care consuma 9 grame de sare pe zi pierd cu 42 de muligrame de calciu mai mult decat cele care se opresc la doua grame de sare.

Prea mult alcool strica din multe puncte de vedere, el lovind si in santatea oaselor. Acesta interfereaza cu abilitatea corpului de a procesa calciul si vitamina D si creste pierderea cantitatea de magneziu pierduta din organism. In plus, la femei, excesul de alcool duce la tulburari ale ciclului menstrual, ceea ce este un prim pas spre osteoporoza.

Cafeina trebuie si ea consumata cu moderatie. Un studiu suedez facut pe 31.000 de femei cu varste cuprinse intre 40 si 76 de ani arata ca mai mult de 4 cani de cafea pe zi au ca urmare un risc mai mare de a dezvolta osteoporoza. Asta se intampla deoarece cafeina creste cantitatea de calciu eliminata prin urina.

II. Alimente sanatoase care trateaza si binedispun

In viata fiecaruia dintre noi exista momente cand suntem nefericiti, tristi, nervosi, cand totul devine insuportabil si nimeni si nimic nu ne mai intra in voie.

Vinovatii principali pentru aceste momente sunt stresul, oboseala dar si alimentatia gresita, haotica si starile prin care treci sunt un semnal ca organismului ii lipsesc niste substante importante care te-ar putea ajuta sa-ti mentii echilibrul, sa te simti bine si impacat cu toata lumea. Aceste substante se pot procura, mai ales, din alimente.

Serotonina, cunoscuta si sub numele de hormonul fericirii, este implicata in procese precum somnul, starea emotionala, apetitul si sensibilitatea si tot ea este aceea care ofera senzatia de placere. Se crede ca persoanele care sufera de depresie cronica pot avea o deficienta de serotonina. Alimentele bogate in serotonina sunt: pastele, legumele, cartofii, cerealele, laptele si produsele lactate, carnea de pasare, nucile.

Vitaminele din grupul B sunt foarte importante, mai ales pentru nervi, dar sunt cu adevarat eficiente numai impreuna si nu separat. Desi distincte ca structura, dar si prin rolul pe care il au in organism, toate vitaminele care formeaza complexul B se afla in stransa relatie interfunctionala. Vitaminele din complexul B se gasesc in lapte si produse lactate, galbenus de ou, cereale, banana, varza, praz, drojdie uscata, morcovi, ciuperci, pepene, fasole boabe, fulgi de ovaz si de porumb.

Lipsa magneziului din organism poate provoca stari depresive si insomnie. Ultimele cercetari au stabilit ca magneziul poate actiona ca un calmant natural, potolind iritabilitatea si emotiile.

Organismul isi poate procura magneziul pe cale naturala din cereale integrale, ficat, nuci, smochine, migdale, ciocolata arahide, cartofi, lapte si produse lactate, banane, mere, legume verzi, miere de albine, de preferat cea poliflora, ape minerale bogate in magneziu.

Alimentele bogate in nutrientii necesari pentru ca organismul sa functioneze normal, nu se gasesc la supermarket-uri, ci in piata. Cine este interesat si chiar vrea sa se hraneasca sanatos merge in piata la producatorii autohtoni. Nu sunt multi, marfa lor nu straluceste ca cea din supermarket dar este totusi, mult mai sanatoasa si mult mai aproape de natural.

III. Calciul si magneziul, minerale esentiale pentru organism

Stresul prelungit, viata agitata si dezordonata, alimentatia haotica, pe fuga si nesanatoasa, duc la scaderea concentratiilor multor elemente nutritive, esentiale pentru buna functionare a organismului.

Lipsa din organism a acestor elemente provoaca afectiuni suparatoare si, uneori, chiar foarte grave daca nu este depistata la timp. Carenta de calciu si magneziu se poate remedia printr-o alimentatie bogata in aceste elemente, mai ales daca este depistata la timp.

Primul si cel mai recunoscut semnal al lipsei de calciu este aparitia unei senzatii de amorteala sau furnicaturi la nivelul membrelor si al buzelor, precum si contractii musculare sau asa-zisii carcei. De asemenea, suferindul este mereu agitat, nervos, acuza dureri de cap difuze si aproape continue, nu poate sa doarma, este mai tot timpul obosit, uneori fara motiv, nu se poate concentra, in unele momente articuleaza greu cuvintele.

Rezervele de calciu se completeaza consumand lapte si produse lactate. Cel mai indicat ar fi iaurtul simplu, preparat in casa, sau cel din comert, dar fara adaosuri. Alte alimente bogate in calciu sunt fasolea, verde sau uscata, mazarea, galbenusul de ou, varza si conopida, morcovul, sucul de sfecla rosie, proaspat, preparat in casa, strugurii, semintele de floarea soarelui neprajite.

Daca ai probleme cu asimilarea calciului, bea mai putina cafea, nu consuma deloc bauturi energizante si renunta la bauturile racoritoare carbogazoase deoarece au un continut mare de fosfor, care distruge calciul din organism. Daca, la un moment dat, simti ca te prabusesti, ca nu mai ai putere sa stai in picioare, bea imediat un pahar de apa minerala. Iti vei reveni indata, insa retine ca apa minerala este doar solutia de moment si nu un tratament de durata.

Carenta magneziului din organism, un alt mineral extrem de important, produce dureri de cap, lipsa poftei de mancare, senzatia de oboseala continua, adesea nejustificata, ameteli, tremuraturi, furnicaturi sau amorteala membrelor, carcei, senzatia de lipsa permanenta de aer, scaderea presiunii arteriale, palpitatii, aritmie cardiaca, fragilitatea unghiilor, parului si a dintilor, stari de depresie sau de nervozitate, teama nejustificata.

Organismul isi poate procura magneziul pe cale naturala din cereale integrale, ficat, nuci, smochine, migdale, ciocolata, arahide, cartofi, lapte si produse lactate, banane, mere, legume verzi, miere de albine, de preferat cea poliflora, ape minerale bogate in magneziu.

In masura in care aceste doua minerale se gasesc in organism in stare suficienta, omul este apt sa faca mai usor fata stresului cotidian si, in general, problemelor care se ivesc in viata de zi cu zi.

IV. Alimente foarte sanatoase, dar de care uiti

Preocuparea pentru o alimentatie sanatoasa este din ce in ce mai mare, dar chiar si daca ai grija in aceasta privinta este posibil sa omiti unele alimente care aduc multe beneficii sanatatii organismului. De unele poate nu ai auzit, iar de altele ai uitat complet sau le consumi foarte rar.

Stiinta a aratat in mod clar ca produsele vegetale au efecte pozitive asupra sanatatii, datorita antioxidantilor. Asa cum si numele sugereaza, acestia protejeaza celulele de oxidare, un proces cauzat de radicalii liberi care ataca celulele, provocand daune ce duc la cancer.

Antioxidantii ajuta la combaterea radicalilor liberi astfel ca, mancand mai multe alimente bogate in aceste substante, vei stimula capacitatea organismului de a lupta cu bolile.

Men’s Health a intocmit o lista cu cateva dintre cele mai bune alimente pentru sanatate, dar pe care, cel mai probabil, le mananci rar sau deloc.

1. Varza

O cana cu varza tocata contine doar 22 de calorii si o multime de nutrienti. Cel mai important este sulforafanul, o substanta care creste productia unor enzime ce dezarmeaza radicalii liberi, reducand riscul de cancer.

Mai mult, un studiu realizat in cadrul Universitatii Stanford a relevat faptul ca sulforafanul sporeste producerea acestor enzime mai mult decat oricare alta substanta vegetala.

2. Sfecla

Aceasta este mai dulce decat oricare alta leguma si, ca si spanacul, reprezinta una dintre cele mai bune surse de folati si betaina. Acesti nutrienti actioneaza impreuna pentru a reduce nivelul de homocisteina, un compus inflamator care poate sa deterioreze arterele si sa creasca riscul de boli de inima.

In plus, pigmentii naturali ai sfeclei, numiti betacianine, care dau culoare acesteia, lupta puternic cu cancerul, conform unor studii de laborator realizate pe soareci.

De preferat insa este sa consumi sfecla proaspata si cruda, si nu din conserva, deoarece incalzirea ei reduce puterea antioxidantilor. Fa o salata din ea (data prin razatoarea mare), cu putin ulei de masline si suc de lamaie.

3. Scortisoara

Aceasta ajuta la mentinerea sub control a glicemiei, care influenteaza riscul de boli de inima. De fapt, un studiu a aratat ca persoanele cu diabet de tip 2 care au consumat un gram de scortisoara pe zi timp de 6 saptamani (aproximativ un sfert de lingurita zilnic) au redus semnificativ nu numai glicemia, ci si nivelul trigliceridelor si al colesterolului „rau” (LDL).

Ingredientele active din aceasta mirodenie maresc capacitatea celulelor de a metaboliza zaharul cu pana la 20 de ori. Poti adauga scortisoara macinata chiar si la cafea, daca iti place aroma.

4. Sucul de rodii

Un studiu realizat de cercetatori israelieni a aratat ca barbatii care au consumat aproximativ 60 de mililitri de suc de rodii pe zi, timp de un an, si-au redus tensiunea arteriala sistolica (numarul mai mare) cu 21% si si-au imbunatatit circulatia sangelui in zona inimii.

In plus, aproape 110 mililitri de suc de rodii iti ofera cam 50% din necesarul zilnic de vitamina C. Ai grija insa sa bei suc natural 100% si fara adaos de zahar, pentru a te bucura de beneficiile acestuia.

5. Fructele goji

Aceste fructe, de marimea stafidelor, au un gust care seamana cu o combinatie intre cirese si merisor. In plus, acestea au fost folosite in Tibet drept planta medicinala timp de peste 1.700 de ani.

Ele se numara printre fructele care au cele mai mari puteri antioxidante, conform unor cercetari. Mai mult, desi cercetatorii moderni au inceput numai de curand sa studieze beneficiile acestor fructe, ei au descoperit ca acestea reduc rezistenta la insulina – un factor de risc pentru diabet – la sobolani. Acestea sunt insa mai greu de gasit in Romania. (acum nu mai este greu-n.n )

6. Prunele uscate

Prunele contin o cantitate mare de acizi clorogenici si neoclorogenici, antioxidanti care sunt eficienti in special in a combate un anumit tip de radicali liberi. Acest tip produce deteriorari structurale celulelor, daune considerate drept principala cauza a cancerului.

7. Semintele de dovleac

Acestea sunt partea cea mai nutritiva din dovleac, continand mult magneziu. Iar acesta este un nutrient esential pentru organism, un studiu realizat de cercetatori francezi aratand ca barbatii cu o concentratie mare de magneziu in sange aveau un risc cu 40% mai mic de a muri timpuriu, comparativ cu cei aflati la polul opus.

28 de grame de seminte de dovleac prajite contin 150 de miligrame de magneziu. Cantitatea de magneziu recomandata zilnic pentru barbatieste de 420 de miligrame.

V. Alimente bune si alimente riscante pentru sanatatea orala

Dintii si gingiile sunt componente ale gurii care pot fi afectate de alimentele pe care le consumi, acestea influentand multe aspecte in ceea ce priveste sanatatea orala, de la nivelul bacteriilor pana la smaltul dintilor.

Pentru a sti ce alimente sunt indicate si la care anume ar trebui sa ai grija, Woman’s Day vine cu cateva sfaturi.

A. Alimente indicate

1. Fructe si legume crude

Este vorba in special de acelea crocante, cum ar fi merele, morcovii, telina, brocoli si varza. Acestea sunt bogate in celuloza, un nutrient care functioneaza ca o periuta de dinti naturala, indepartand resturile de mancare si bacteriile din gura. Mai ales daca ai consumat ceva lipicios sau cleios, acestea reprezinta o solutie foarte buna de curatare, pana cand te poti spala.

2. Branza tare

Aceasta este bogata in fosfati, substante care ajuta la neutralizarea acizilor care erodeaza smaltul dintilor, precum si in calciu si vitamina D. Calciul ajuta la intarirea smaltului dintilor, asa cum se intampla si in cazul oaselor, in special atunci cand este combinat cu vitamina D, care ajuta la absorbtia lui.

In cazul persoanelor persoanele care au intoleranta la lactoza, branzeturile tari pot determina insa aparitia unei respiratii urat mirositoare.

3. Nucile

Consumate dupa masa, acestea stimuleaza activitatea fosfatilor. In plus, nucile sunt sarace in zahar si bogate in nutrientii fortifianti, calciu si magneziu care ofera un plus de rezistenta dintilor.

 4. Alimente bogate in vitamina C

Acestea, printre care se numara kiwiul, busuiocul, cartofii dulci, ajuta la producerea de colagen, substanta necesara pentru a avea gingii puternice si sanatoase.

5. Guma de mestecat fara zahar

Guma stimuleaza glandele salivare sa produca mai multa saliva, care ajuta la curatarea gurii. In plus, mai multe studii au aratat ca substanta denumita xylitol, care se gaseste in unele tipuri de guma fara zahar, creste nivelul pH-ului de la nivelul gurii, care scade dupa ce mananci, impiedicand astfel acizii sa atace dintii.

6. Apa

Aceasta indeparteaza resturile de mancare si bacteriile si, in plus, hidratarea ajuta organismul sa produca saliva in cantitatile adecvate.

B. Alimente la care ar trebui sa ai grija

1. Fructele de padure, vinul rosu, sosul de soia, sofranul, chimenul, cafeaua, ceaiul

Acestea duc la ingalbenirea dintilor in timp insa, pentru a atenua acest efect, ai grija sa te clatesti cu apa si sa bei apa dupa ce le consumi.

2. Cictricele, bauturile carbogazoase, alimentele fermentate – muraturi, iaurturi, vinuri albe

Acestea sunt bogate in acid, care dauneaza smaltului dintilor. Si in cazul lor, o solutie pentru minimizarea efectelor este sa bei apa des.

3. Carbohidratii simpli (precum painea alba si bomboanele) si alimentele foarte procesate

Carbohidratii simpli sunt transformati usor in zahar, care favorizeaza dezvoltarea bacteriilor, iar multe dintre alimentele foarte procesate sunt bogate de asemenea in zahar. In zilele in care consumi din acestea ar trebui sa ai grija sa te speli pe dinti si sa folosesti ata dentara mai des. Nu ar fi bine oricum sa faci excese in ceea ce le priveste deoarece nu sunt nici prea sanatoase.

4. Caramelele, jeleurile, branzeturile cleioase, untul de arahide

Acestea si toate celelalte alimente care se lipesc de dinti sunt destul de periculoase pentru sanatatea dentara. Daca stii ca nu ai cum sa te speli dupa ce le mananci, ai grija ca macar sa mesteci o guma si sa folosesti ata dentara.

VI. Cinci  alimente bogate in omega 3

Acizii Omega 3 sunt grasimi sanatoase, care pot preveni sau incetini diferite boli. Unele dintre aceste boli sunt depresia, artrita reumatoida, astmul bronsic, bolile cardiovasculare, ateroscleroza, aritmia. Acizii grasi Omega 3 pot ajuta, de asemenea, la mentinarea unui stil de viata sanatos.

Acestia sunt, in general, prezenti in toate celulele organismului, in special in membranele celulelor si ajuta la reglarea functiilor biologice ale organismului uman. O inima sanatoasa, o functionare normala a creierului, un colesterol bun, toate necesita Omega-3.

Regimes Maigrir va da cateva exemple de alimente care contin Omega 3:

1. Semintele de in

Acestea sunt o sursa importanta de Omega 3. De asemenea, semintele de in sunt foarte bune pentru curatarea colonului, pot stimula imunitatea, ajuta la sanatatea pielii si stabilizeaza zaharul din sange.

2. Nucile

Pe langa faptul ca au continut bogat de Omega 3, nucile sunt, de asemenea, benefice pentru prevenirea astmului si a artritei reumatoide. Nucile contin antioxidanti, care sunt esentiali pentru creier si inima.

3. Somonul

Somonul este cel de-al treilea aliment important ca sursa de Omega 3. Acesta contine grasimi saturate si este bun pentru inima. In afara de somon, macroul, heringul, sardinele, tonul, sunt, de asemenea, alimente bogate in Omega 3. Din pacate, din cauza poluarii apelor, acesti pesti au un continut ridicat in mercur, deci nu ar trebui sa incercati sa ii consumati in cantitati excesive.

4.  Soia

Soia sunt cunoscuta a fi un antioxidant foarte eficient. Boabele de soia sunt bune pentru cei care sufera de boli cardiovasculare sau depresie.

5. Halibutul

Halibutul este un peste plat, de apa sarata, care este o sursa foarte buna de proteine, magneziu, fosfor si potasiu. Halibutul ajuta la prevenirea bolilor cauzate de colesterolul marit.

 VII. Cat de important e magneziul pentru organismul tau?

Numeroase studii au aratat ca alimentele bogate in magneziu reduc riscul aparitiei unui accident vascular cerebral in cazul barbatilor fumatori, ajuta in cazul insomniilor si in controlul tensiunii arteriale, scade riscul aparitiei osteoporozei, bolilor de inima si diabetului.

Afla in continuare la ce mai ajuta magneziul si cum poti asimila cat mai mult.

Magneziu este foarte important pentru organism deoarece ajuta la absorbtia calciului, aminteste Life 123.

Legumele cu frunze verzi sunt foarte importante. De exemplu, spanacul si laptuca contin mai mult magneziu decat salata iceberg.

Cerealele integrale, precum graul, hrisca, taratele de ovaz sau orzul sunt foarte bune in cura ta cu magneziu.

Multe soiuri de fasole, printre care fasolea neagra, fasolea alba, fasolea bleumarin si fasolea lima reprezinta o varianta buna pentru o masa bogata in magneziu.

Busuiocul, menta, patrunjelul, boiaua si salvia sunt mirodenii pline de magneziu.

O varianta dulce de alimente bogate in magneziu sunt fructele cu coaja lemnoasa, printre care migdalele, anacardele si nucile de Brazilia.

In materie de bauturi poti opta pentru cacao, cafea si ceai. Acestea sunt alimente bogate in magneziu.

De asemenea, dulcea ciocolata te poate ajuta sa asimilezi mai mult magneziu in fiecare zi.

VIII.  Combate stresul cu banane si usturoi

Legumele verzi, cerealele integrale, fructele uscate si bananele combat stresul prin continutul ridicat de magneziu. Acesta stimuleaza circulatia sangelui si ajuta la absorbtia eficienta a calciului si potasiului in organism.

Valorile normale ale magneziului regleaza activitatea rinichilor, a inimii si a sistemului nervos. Pentru ca este o parte a celulelor si a oaselor, magneziul este foarte important pentru sistemul circulator si mentine tensiunea arteriala la o valoare normala, informeaza Health News.

Deficientele de magneziu pot provoca afectiuni respiratorii, scad nivelul de energie prin instalarea rapida a oboselii, starilor de anxietate si atacurilor de panica.

Mai mult, valorile scazute ale magneziului din organism determina aparitia bolilor cardiace, dificultatilor in respiratie si a insomniilor care afecteaza intreg metabolismul.

Deficientele de magneziu apar la fumatori, bautorii inraiti si dependentii de medicamente.

Alimente care contin magneziu

Alimentele bogate in magneziu vor fi consumate impreuna cu cele care contin calciu si vitamine.

Astfel, usturoiul, bananele, produsele lactate, citricele si legumele verzi nu vor lipsi din alimentatia ta. Ele combat eficient stresul, iar organismul isi va recapata forta si vitalitatea.

Cercetatorii americani au denumit magneziul „devoratorul de poluare din organism”, datorita proprietatilor sale de eliminare a stresului si oboselii acumulate in urma efortului si alimentatiei necorespunzatoare.

Dieta bogata in magneziu trebuie sa fie completata de alimente bogate in calciu si vitamine, pentru a evita un dezechilibru nutritiv. Mai mult, absorbtia magneziului poate fi incetinita uneori din cauza toxinelor din organism.

Tocmai de aceea, dieta pe baza de magneziu va avea efectele dorite dupa un timp, in cazul anumitor persoane. In cele mai multe cazuri insa, efectele benefice asupra organismului se pot vedea imediat.

Prunele, nucile, patrunjelul, laptele cu cacao, migdalele si soia fac si ele parte din alimentatia zilnica a persoanelor care vor sa combata stresul in mod natural.

IX. Cinci alimente pentru cat mai multa vitamina D

Vitamina D este una dintre cele mai importante pentru corp. Numeroase studii au aratat ca are foarte multe beneficii: pastreaza oasele intr-o forma sanatoasa, este foarte importanta pentru inima si reduce riscul aparitiei unor tipuri de cancer, printre care si cel la san.

Jumatate dintre femei nu asimileaza in mod natural cantitatea necesara de vitamina D. Specialistii afirma ca femeile trebuie sa asimileze intre 800 si 1.000 de unitati internationale pe zi.

Poti „face rost” de aceasta vitamina prin suplimente alimentare sau prin consumul unor alimente bogate in vitamina D. MSN va spune ce alimente trebuie sa consumati pentru a asimila cat mai multa vitamina D:

Somonul

100 de grame de somon consumat zilnic va poate oferi 360 de unitati internationale de vitamina D. Aceasta cantitate reprezinta aproximativ jumatate din cantitatea zilnica necesara.

Laptele de vaca si cel de soia

Laptele de vaca este o sursa foarte importanta de vitamina D. Un pahar de 250 de ml de lapte va poate oferi 98 de unitati internationale de vitamina D. Daca sunteti adept al produselor din soia puteti apela la laptele de soia, foarte gustos si sanatos.

Tonul in ulei

85 de grame de ton in ulei va ofera 25% din cantitatea zilnica necesara de vitamina D. Daca sunteti la birou va puteti prepara foarte repede un sandvis pentru pranz. In acest mod va veti potoli foamea si veti avea asimila multe vitamine.

Iaurtul

Iaurturile sunt foarte sanatoase si recomandate Iaurturile sunt foarte sanatoase si recomandate pentru dietele de intretinere si nu numai. La 170 de grame de iaurt veti asimila 80 de unitati internationale. In afara de vitamina D, iaurtul contine potasiu, magneziu, vitamina B2 si B12.

Cerealele

Nu toate cerealele contin vitamina D, asa ca inainte sa le cumparati verificati ambalajul. Specialistii va recomanda sa consumati cerealele integrale. Acestea reprezinta o bogata sursa de  fibre. (din Ziare.com)

In plus, fata de toate astea, s-a constatat ca acea boala incurabila nu este produsa nici de virusi, nici de alti factori externi ci de o carenta: carenta de  vitamina P15 care se gaseste in samburii de caise, samburii de piersici si in migdale. 

10 Responses to Alimente bogate in magneziu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.