Căutări de 20 de ani

Super nave
Prezentarea episodului: În largul coastei Africii, un modul futuristic, telecomandat, aspiră de pe fundul mării pietriş plin de diamante pe care le duce pe cel mai mare vas de minerit subacvatic din lume.

Prezentarea filmului : Lăsăm deoparte bufetele suedeze, petrecerile cu cocteiluri de pe punte şi activităţile pentru snobi. Acest documentar ne oferă o privire în exclusivitate asupra unora dintre cele mai deosebite nave funcţionale din lume, cu acces fără precedent pe punte şi sub punte – de la mecanica navelor moderne până la dramele umane cu care se confruntă marinarii. Fie că este vorba de port-containere, spărgătoare de gheaţă sau cargouri pentru animale vii, serialul ne povesteşte nu doar ce se întâmplă în inima vapoarelor, ci şi despre călătoria pe care o face fiecare dintre ele.(Super nave-serial documentar, Discovery science)  

O instalatie de aspirat si prelucrat roca de pe fundul marii cu finalizarea descoperirii a  diamantelor din roca preistorica. Vasul deminerit subacvatic se numeste Pace in Africa. Diamantele ajunsesera in mare  aduse de apele raurilor din Africa de Sud. Investitia se amortizeaza in 15 ani. Profitul sperat este la capatul acestor 15 ani si doar pe o durata de 5 ani. Nimic nu este chiar asa de sigur insa afacerea exista. Functioneaza 24 de ore pe zi, se face revizie o data pe luna oprind totul timp de 24 de ore.

Cine, in Romania,  a inceput o afacere acum 15 ani si de acum incolo va merge pe profit? Cunoasteti?

Prin acest post va invit sa urmariti  materiale foarte interesante, documentare si proiecte, pe canalul de televiziune Discovery science.

24 Responses to Căutări de 20 de ani

  1. Pingback: BLOG DE BLOG – cele mai bune bloguri din 2010 « Hai ca se poate!

  2. Pingback: Opozitia din Egipt face apel la greva generala. Bilantul dupa 6 zile de proteste violente - 150 de morti si cateva mii de raniti

  3. Pingback: Alianta PSD-ACD va lua nastere in weekend

  4. Pingback: In semn de protest faţă de arestarea Presedintelui Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu membrii PSD vor picheta sediile PDL

  5. Pingback: Bursele de valori din Marea Britanie si Statele Unite au cerut ajutorul serviciilor de securitate dupa ce au descoperit ca au fost tinta unor atacuri informatice

  6. Pingback: Ce revolte vrea sa reprime Jandarmeria Romana? – Jandarmeria Română a dat anunţ pentru a cumpăra “echipamente de reprimare a revoltelor” « Hai ca se poate!

  7. Pingback: Serafinele și monologul « Mirela Pete. Blog

  8. Pingback: Priorităţile Guvernului « Supravietuitor's Blog

  9. Pingback: Clasament bloguri 2010 « Popateapa's Blog

  10. Pingback: Eu una m-am saturat de rolul de dizident pe care il joaca Vasile Blaga « Hai ca se poate!

  11. Pingback: Peste un milion de egipteni in Piaţa Tahrir din Cairo protesteaza impotriva lui Hosni Mubarak

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.