Fizica din … fizicul nostru

Ei, bine, pana mai am idei legate de viata de toate zilele si legatura ei cu stiinta pe care eu am exersat-o timp de 34 de ani, nimic nu este pierdut. Pentru mine.

Stim cu totii ca in corpul nostru se petrec tot timpul procese biologice, chimice si fizice. Sa vedeti de ce ne ingrasam.

Q=dU+L este formula care exprima  principiul intai al termodinamicii. Adica legea conservarii energiei in procesele  in care este implicata  miscarea termica si mecanica. Putem privi corpul nostru ca un sistem termodinamic.

Q este caldura (caloriile) care intra in sistem.

dU este cresterea energiei interne a sistemului.

L este lucrul mecanic efectuat de sitem.

Ceea ce mancam exprima caloriile care intra in corpul nostru, adica Q . Daca dupa ce mancam ne asezam in fotoliu sau in pat si ne culcam , in acest caz L, adica  lucrul  mecanic efectuat,  este zero, L=0 . Inseamna ca tot ce mancam se depune , sub forma de grasime, desigur. Adica Q=dU

Daca dupa ce mancam efectuam lucru mecanic, adica ne miscam, dansam, alergam, mergem, sarim de pe  o treapta pe alta sau orice alta miscare (nu spalat vasele, asta nu  se pune, ha, ha ) atunci parte mare din Q trece in L, adica aproape tot ce mancam se transforma in energie mecanica utila, in energie cinetica, bunaoara, atunci scapam de surplusul de kilograme si ne si simtim bine.

Nu cred ca v-am spus o  noutate, toata lumea stie ca  miscarea ne ajuta sa traim sanatos. Eu  doar  am explicat . Eu voi incepe de  maine sa urc si sa cobor cate o treapta cand  cu stangul  cand  cu dreptul, alternativ. Adica, stand in fata scarii fac asa: stangu-sus, dreptu -sus, stangu-jos, dreptu-jos. Repetat de cate ori pot si in fiecare zi mai mult. Imbracata adecvat efectuarii unui lucru mecanic.  Nici intr-un caz in papuci de casa. In treining usor,  de vara si adidasi.

Sa facem  ca dU (acumularea) sa tinda catre zero si Q=L. Adica tot ce mancam sa  consumam prin miscare. Asta mai ales pentru cei care nu muncim fizic sau stam la  pensie asteptand . Si pentru cei supraponderali, fireste.

41 Responses to Fizica din … fizicul nostru

  1. Pingback: Curtea Constituţională a admis contestaţiile PDL - Alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii trebuie reluate

  2. Pingback: Din pozitia in genunchi, Curtea Constituţională decide ce isi doreste Basescu Traian – Consiliului Superior al Magistraturii va arata asa cum ii “doreste sufletelul” lui Basescu « Hai ca se poate!

  3. Pingback: “Domnul preşedinte, poporul tău moare!” « Hai ca se poate!

  4. Pingback: Bianca Drăguşanu face declaratii socante: "90% dintre femeile din ţară au silicoane! Gabriel Cotabiţă are probleme cu capul! Toţi expiraţii aceştia se iau de mine"

  5. Pingback: Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut de procurorii DNA pentru 24 de ore pentru o sponsorizare de 125.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.