Primele răsaduri

In pagina Calendarul lucrarilor in gradina mea am inceput sa postez din 13 ianuarie cand am semanat primele flori, petunii, lobelia si cateva panselute. Unele,  cele din seminte din 2010,  au inceput sa rasara  fiindca dupa ce au stat vreo 5 zile sub calorifer, parandu-mi-se ca-i prea rece acolo jos,  le-am urcat pe calorifer  si le-am udat /stropit in fiecare zi,  putin,  fiindca semintele sunt la suprafata.

Apoi, alaltaieri, in 18 ianuarie, fiind penultima zi inainte de Luna Plina,   am fost la magazinul care a deschis abia in 17 si am cumparat un plic cu seminte de panselute. Din  pacate,  cele albastre,   care-mi plac mie,  erau doar in catalog.   Se vad semintele, da? Le-am semanat prin imprastiere, erau destul de putine insa si suficiente daca ar fi sa rasara toate. Cutiile astea stau sub calorifer,  acoperite (ca sa nu se evapore apa,  ca sa germineze la intuneric,  ca sa mentina temperatura , cat de cat,  constanta).

Azi am plantat,  in ghivece,  niste petunii rasarite in ghiveciul cu palmier   si am pozat niste flori   si cactusul de  la semi intuneric

Am o Regina Noptii rasarita in ghiveciul cu Spinul Domnului care era plina de  musculita alba de sera. Stropind-o cu Decis nu a pierit, am reluat cu alte insecticide si acum pare ca am mantuit-o. Am dat cu Lider amestecat cu  Mospilan si am reusit. Sotul meu m-a intrebat daca sunt compatibile.Ha, ha, ha… i-am raspuns. Cateodata imi vine sa amestec toate insecticidele din punga in doi litri de apa ca sa fiu sigura ca scap de intrusi. Deci, e bine,  florile stropite nu au avut de suferit, ba maine trec la muscate,  fiindca vad ca-s pline de un soi de purici albi-verzui  asta-i Regina Noptii inainte de a-i aparea prima floare.

Mai am probleme cu Avocado cel mare, care pana l-a introdus in casa era tare fain , apoi au inceput sa i se innegreasca si usuce partial frunzele, eu le-am taiat pe cele afectate lasandu-i in varf doar cateva. Acum vad ca procesul continua. Abia ieri i-am pus in pamant zeama de  lamaie diluata in apa, poate ca nu-i place pamantul, ca ph. Mai am rasariti inca doi , mai tineri si poate ca ei vor rezista pana vine vremea sa-i scot afara 

Mi-e dor de o floare deosebita,  puternic,  adica bogat inflorita,  azalee sau altceva (nu begonia)  pe care nu am gasit-o inca s-o aduc acasa.