Ce este grav în România

De douazeci si ceva de ani se cheltuiesc sume uriase pentru proiecte, pentru hartogarii, pentru deplasari in lumea avansata,  de unde sa se inspire mai marii zilelor acestor decenii.

De douazeci si ceva de ani mai marii tarii apar la sedintele lor de lucru cu monitoare elecronice in fata si cu teancuri de dosare, hartoage alaturi, cu pixul in mana si rasfoind  sau subliniind ce se vorbeste. Nimeni nu foloseste calculatorul.

De douazeci si ceva de ani  se angajeaza tot mai multi oameni care sa faca hartoage dupa normele si indicatiile Europei.

Grav este ca aceste proiecte, aceste materiale documentare, din hartoagele lor, fie ca sunt la guvern, fie ca sunt la primarii,  nu au fost puse in aplicare, niciodata.Rar am vazut la televizor vreo lucrare in toata constructia si functionarea ei, facuta dupa aceste proiecte. Dar am vazut cateva.Poate 1/1000.

Ne-am ingropat in hartii inutile si continuam asa.Ia ganditi-va, cei care lucrati la aceste hartii, si spuneti-mi  daca nu-i adevarat.

Eu, daca as lucra la astfel de hartii, as avea curiozitatea sa urmaresc finalitatea si sa aflu in cat timp apare ea. Pe computer as urmari, fireste.

Corect era ca, banul investit in documentare, sa fie contorizat de la inceput pana la darea in folosinta a lucrarii respective si daca s-a pierdut pe drum si finalitatea nu a mai avut loc, atunci, cei care au semnat si „primit” banii, sa plateasca, orideunde ar fi provenit ei, banii aceia.

Aceasta este esenta  zicalei” ei ne platesc si noi ne facem ca muncim ” Ei, adica noi care ne platim toate taxele si ei, adica statul si ei, adica toate fondurile  financiare care, pana la urma, tot de stat sau angajati la stat sunt diriguite.

24 Responses to Ce este grav în România

  1. Pingback: Jack Levine (3 ianuarie 1915 – 8 noiembrie 2010), pictor si grafician american « my heart to your heart

  2. Pingback: Stiri rele, stiri frumoase la sfarsitul lui 2010 si inceputul lui 2011 « Supravietuitor's Blog

  3. Pingback: O eclipsă parțială de Soare va putea fi văzută din țara noastră marți, 4 ianuarie 2011 « Supravietuitor's Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.