Răsaduri de legume şi flori

Rosii

Pot sa dau lectii cu rosiile mele,fiindca desi am avut o perioada fara soare,mare perioada intunecoasa ziua, eu am reusit performanta sa nu se alungeasca rosiile mele.Cum am facut asta??Am spus-o de multe ori, in comentarii si in postari,se priveaza plantele de apa,adica le-am lasat neudate, desi pamntul era uscat,uscat insa nu am exagerat cu asta,adica nu am asteptat sa se ofileasca plantele,am vazut cand a trebuit sa le dau si nu multa,putina.In total ,de cand le-am repicat, le-am udat de 2 ori,adica foarte,foarte rar.Si ele s-au ingrosat in tulpina si nu s-au lungit,au facut frunze ca o umbrela si-s multumita de ele.Da,sunt grozava,ce mai….mai rar una ca mine,ha,ha,ha!

Ia uitati ce faine sunt si cele repicate inapoi in ladita de rasad

astea de jos ,de langa usa, sunt rosiile ramase.Am si cateva fire de rosii cherry,le-am cumparat de la Plus,am lasat una sa se rascoaca in bucatarie si cand era usor deshidratata,semn ca sunt coapte semintele,i-am luat semintele si le-am semanat,spalate bine si uscate,sa nu faca mucegai.Dar nu le-am pozat,o sa le repic si atunci….

Ardei

mai sunt si prin cutii pe care nu i-am repicat inca,arata bine.

Am tinut geamul deschis zilnic si cand era frig.Erau zile cand temperatura acolo era doar 12-14 grade,ziua si de aceea nu au crescut,dar nici lor nu le-am dat apa de la scurmat pamantul,niciodata,inca.Nu-mi plac rasadurile lungi si subtiri,nu-s sanatoase.

Am semanat si ardei de care mi-au placut, de cumparat,gras sau iuti si am facut asa:

ardeiul trebuie neaparat sa fie copt,adica rosu si se mai lasa catva timp,ca si rosiile,sa se coaca semintele bine ,in casa(fiindca se continua coacerea si dupa ce se culeg).Apoi se iau doar semintele de la baza ardeiului,acelea mari…nu din varf.Deci,mi se pare normal asa,mie nu mi-a spus nimeni,eu de unde stiu??Dintr-o logica.Semintele de ardei laute pentru semanat nu le-am spalat,doar le-am uscat.Acum…habar n-am daca se pot semana imediat,probabil ca da,dar mai bine le puneti intr-o batista umeda si la caldura sa vedeti daca incoltesc.Se pot semana incoltite.

Vinete

sunt doar vinetele mele albe si rotunde,altele nu mai cultiv.Le-am dat jos , rasturnat,la un moment dat cand erau in dormitor si a cazut cutia cu plantele in jos,s-au semirupt,ma rog sunt niste vinete suferinde,dar si-au revenit si acum le voi repica in ghivece.

Castraveti

am cateva,vreo 10 pahare cu cate 2 castraveti in fiecare si acum le-a dat ce-a de-a treia frunza.Sunt castraveti de salata timpurii si cand oi pune in gradina(adica dupa ce nu mai cade bruma,o sa fie deja mari.

Busuioc

am semanat in doua randuri, in  prima cutie- cel mare-  sunt toate soiurile amestecate si celelalte 4 cutii fiecare cu cate-un soi.Mai stiti ce soiuri de busuioc am cules anul trecut?Flori albe,flori mov,flori roscate,tufa mica si obisnuit.Au rasarit toate soiurile.

Varza chinezeasca

iar la degetul meu este leustean,dar azi o sa plantez un strat in gradina fiindca este rezistenta la frig .Un fir a rezistat in gradina la -30 de grade Celsius si acum infloreste.Grozav,nu?Asa cum am mai spus nu se repica varza,se planteaza din rasad direct in gradina la locul definitiv,orice fel de varza,fiindca este bianuala si daca o repicam ea crede ca a trecut un an si face flori in loc de capatana si nu vrem asta.

Si foarea ei este frumoasa

Da,am patrunjel de frunze de anul trecut, din vara semanat ,in locul cepei si nu am cules  inca fiindca mai am in congelator.

Varza de Bruxelles

este frumoasa si asta si deasaaaa,mama ce dese sunt toate si totusi nu s-au alungit.Acum stiti de ce.Si asta merge deja plantata in gradina ca-i rezistenta dar eu inca nu o sadesc.

Brocoli

ea a facut frunze mai lungi caci  asa este soiul ei cu frunzele mari si lungi.Mai astept sa am parcelele sapate ca a pluat mult si-i moale,nu se poate sapa calumea azi.Si unde mai pui ca iar ploua….!

Fiindca veni vorba de gradina,iata si mazarea de mai multe soiuri

Mazarea

Condurul Doamnei

Impatiens

Creasta cocosului

astea sunt cele ramase si deja infloreste acolo,nerepicata.Mai am si alte pahare cu cele care au fost atunci mici si am pus cate un manunchi intr-un pahar.Si astea trebuiesc separate,dar cate ghivece???Multe.

Lobelia

lobelia creste foarte greu si interesant ca a aparut o a doua rasarire desi am semanat deodata tot.Asa am patit si anul trecut a rasarit in acelasi ghiveci in etape.Astea sunt din lobelia mare curgatoare si sper sa creasca odata sa le repic in ghivece suspendate.Am semanat si a doua oara impreuna cu Clarkia,fiindca anul trecut mi-a placut floricica ei dar nu le-am gasit loc corespunzator.

Tataise(ochiul boului) si Nemtisori

nemtisorii au rasarit rar,cei mici

e si-o buruiana pe acolo cu frunza crestat.

Petunii

nu au prea crescut fiind frig,ele stau afara de cand le-am repicat .O sa vina ea si caldura….

Panselute

astea le-am repicat azi. aste-s afara demult. astea-s repicate azi acestea sunt afara de dinainte de Paste,in fereastra.

Iar in curtea vecina a inflorit Magnolia dar pisicii de acolo tot la mine-i place,deh…pisicile sunt niste scumpe care cauta curatenia

50 Responses to Răsaduri de legume şi flori

  1. Pingback: Le ia cu Racila, ficțiunea, umorul și bănățenii « Andi Bob

  2. Pingback: Sir Thomas Lawrence,pictor englez « my heart to your heart

  3. Pingback: Suntem cei pacaliti sau cei care i-am dat o lectie? « Hai ca se poate!

  4. Pingback: Rujulițe și bujori « Andi Bob

  5. Pingback: Racila – 4 « Ioan Usca

  6. Pingback: Serafina are şoarece « Nataşa

  7. Pingback: Ar trebui … « Gabriela Savitsky

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.