De fapt, azi a inceput anul școlar 2017-2018

Parca’s batuti in cap, parca vor cu tot dinadinsul sa fractureze traditia, specificul national si lucrul bun statornicit in aceasta tara.

De fapt, azi a inceput anul scolar cel nou, azi 15 septembrie 2017.

Tare curioasa as fi cata scoala s-a facut din 11 pana azi?

Era deschiderea pe 15 septembrie, distribuirea salilor de clasa si a dirigintilor, intrarea in sali, ora de dirigentie, predarea manualelor scolare, prelucrarea regulamentului scolar dar si a regulamentului de ordine interioara(adica al scolii), aflarea orarului si astea toate se terminau la ora 13 (la mine, caci le faceam pe toate si eu ramaneam ultima cu clasa mea care plecam pe 15 septembrie de la scoala). Iar luni se intra la cursuri dupa orar si se faceau lectiile introductive si pregatirea clasei de catre fiecare profesor la prima ora de roman a/matematica/lb.engleza etc.

Rau imi pare ca nu am cunostinte care au copii de liceu sa vad eu ce-au facut saptamana asta la fiecare materie 🙁

Poate ca aveti voi si-mi satisfaceti curiozitatea; poate ca imi spuneti voi daca saptamana care a fost declarata prima saptamana din  noul an scolar s-a invatat ceva ori s-a plecat de la 10 acasa 🙁

Si nu uitati, cei care aveti in programa scolara fizica, aici, la categoria „Ne place fizica” gasiti un ajutor, aflati cum sa faceti sa nu va mai agaseze fizica asa de tare, sa o intelegeti, sa o invatati cu placere.

M-am gandit ca azi, in zilele noastre, cel mai bine ar fi sa fie introdusa o materie noua si utila ” Aplicatii ale fizicii”, in care sa se plece de la aparatura/mecanisme/utilitati din jurul nostru si de la ele plecand sa se ajunga la principiile/teoria de functionare/legile si regulile pe care se bazeaza. Fiindca, dupa cunostinta mea, fizica se preda prea mult ca teorie si probleme(ceea ce mie mi-a placut la nebunie) si prea putin spre deloc aplicatiile. Azi, util ar fi ca scolarii sa inteleaga ca tot ce este construit de om, este pe baza fizicii (si nu numai, fireste).

Dragi scolari mici si mari viata de scolar e frumoasa daca pleci cu drag de-acasa.

Invatati cu placere! Succes!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.