Nepoti, părinti, bunici si străbunici

Stabunica s-a nascut in 1986, are 29 de ani si, daca  nu ar fi avut accidente, rasturnat de pe pervazul balconului sau de pe postamentul pe care s-a dezechilibrat , era si mai voluminoasa. Asa, prin accidente a dat nastere unui copil al ei si numai al ei.

Strabunica :

DSCN7810

este pe un scaun si atarna pana la podea si nu vrea sa mi-o intoarca in pozitie dreapta  🙁

bunica:

DSCN7806saraca, ea a  suferit cele mai multe accidente ca are o baza mica de sustinere si asa, ea este mama pentru multe altele

mama:

DSCN7807ea, saraca, ca o mama, s-a lasat pe ea mai „dezbracata” de haine de firma si a ramas in rochia ei de plastic, is fantastic si uite asa, ei i-a mers cel mai bine, este un adevarat stufaris.

copiii:

DSCN7809DSCN7808si mai este unul pe oglinda din dormitor unde doar el si aloea se refecta, cu toata dragostea, multiplicandu-se.

Sincer, au fost si „avorturi”, dar nu i-am aruncat la ghena in punga de plastic ci la compost. Oricum, nu mai vreau urmasi,  nu mai stiu unde sa-i tin ca devin uriasi si le trebuie tot pe sus, tot pe sus.

Dar sa va spun cum se ingrijesc ei ca sa inforeasca iarna. Uite acum o saptamana, dupa ce-am scos din balcon rasadurile, am curatit locul si i-am adus pe ei, pe Craciunei, recte Schlumbergera, caci, vara le place la caldura si lumina ca sa se incarce de energie pentru inforirea din toamna-iarna. Aici ii ud doar cand vad ca pamantul este uscat complet, daca e soare zile consecutive normal ca se fac 35 C si trebuie udat zilnic, daca e ca acum nor, ii ud de doua ori pe saptamana. Si ii stropesc cu apa pe frunze.

Toamna, cand se face frig afara si in balcon, desi vara tin geamul deschis, ii mut in camere mai intunecoase, in dormitor si pe unde mai am loc, in camera rece si sufragerie, cateodata. Acolo ei infloresc fara ca eu sa le dau ingrasamant pentru stimularea infloririi, doar asa fiindca le-am creeat conditiile. Apoi, acolo, iarna, uit sa-i ud si nu au nimic. Cand vad radacini aeriene – ca ei asta fac, dezvolta radacini aeriene sa ia umiditatea din atmosfera – inseamna ca nu le-am udat dem ult si ii ud.  Nu i-am mutat, nu am schimbat pamantul  niciodata. Cam atat.

DSCN7099asta e mama in camera rece la sfarsitul infloririi; a avut enorm de multe flori si, fiind rece, au tinut mult.

SA AVETI PLACERE!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.