Sos de rabarbăr

UpDate:

Una din tufele mele

DSCN4229 DSCN4240 DSCN4228

Desi i-am rupt bobocul de floare (asa cum m-a invatat Maria din Medias ), o floricica a scapat si acum face seminte. Tufa, desi culeasa acum o luna, face tije mereu si mereu, mai ales acum ca ploua, ea si creste repede. Sosul acesta l-am facut din, cam, 6 sau 7 tije,  nu toate mari.

Aveati rabarbar in gradina si gemul de anul trecut inca nu s-a terminat? Faceti ca mine: sos de rabarbar. Cum? Asa: cate tije aveti, le curatati de fibra/ate, le taiati de 2 cm, le adaugati cateva lingurite de zahar si le lasati pana a doua zi sa faca zeama. puneti craticioara la foc, acoperita si abia dupa ceva timp amestecati. Dupa o jumatate de ora, poate ca mai putin, se marmeladeste si adaugati cativa ardei iuti tocati ca la ciorbe. amestecati, de acum este mai gros ca s-a evaporat zeama si s-a inchegat maglavaisul, puneti putina apa daca este prea gros si de cand ati adaugat ardeii iuti pana este gata trec 20 de minute, cel mult.

DSCN4141Sigur ca reteta este a mea, voi adaugati ce mai doriti, eu nu pun sare in  nimic, piper nu trebuie ca devine iute de la ardeii iuti, asa ca acest sos este ffff bun cu orice, adica, cu fripturi, cu cartofi prajiti, cu omleta cu carnati prajiti, cu chiftelute, ma rog, cu orice in afara de alt sos.  Noi am mancat cu cartofi prajiti si salata de salata verde. Este delicios, dulce acrisor si iute. Nu va uitati la aspect, noi l-am mancat imediat aproape tot la o singura masa, nu mai era vreme de ornat. Daca aveti ardei iuti rosii va avea un aspect mai frumos, eu am avut doar unul mic rosu si doi am pus verzi, dar iuti.

Problema este ca acum, dupa ploaia asta de cacteva zile, salata imi va creste si nu vreau asta, as vrea retete cu salata verde ca eu in afara de salata lui Jamie Oliver, salata mea de salata si ciorba de salata, nu mai stiu alte retete cu salata verde. Poate ca, voi  stiti.

10 Responses to Sos de rabarbăr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.