Am revenit cu roșii în grădină

1 Mai – am muncit din greu. Am plantat rosii dupa reteta mea: sapat gropi, umplut gropile cu apa, adaugat in gropile ude foi de ceapa, urzici, cenusa, coji de banane si mranita, facut mix, cu mainile, din toate astea plus pamantul ud de la fundul gropii apoi am implantat aracii la mijloc , am plantat doua fire de rosii la fiecare groapa, am acoperit, am udat din nou  totul, am acoprit cu pamant uscat din jur si am legat firele de araci. Toata treaba asta de 20 de ori. La final am fost franta, dar a mai ramas timp, asa ca am reluat treaba dupamasa cu alta metoda de plantare. In 2 Mai m-am odihnit, in 3 Mai am asteptat seara si am mai plantat cateva cuiburi tot dupa prima reteta. Dupa asta a venit un vant nebun care a adus ploaia de azi, 4 mai.

DSCN3767 DSCN3757 DSCN3758

DSCN3768Astea fara araci sunt de cumparat semintele si din piata de la o rosie care-mi placea. Ele nu au avut parte de tratamentul original, nu le-am repicat, au crescut dese si le-am plantat cu plantatorul. Asa ca , la astea va trebui sa le dau ingrasamant lichid din cand in cand. Cea de-a treia serie nu le-am mai pozat. Am lasat intre parcele locuri pentru ardei. Actiunea rasaduri in gradina abia a inceput, astept vreme mai buna pentru ardei si restul de rosii.

Dupa doua sapatami sau trei o sa le sap adanc cu coltul sapei, le aplic peturile de irigat si mulci din paie, le mai leg o data si gata.

Sa ne dea Dumnezeu binele sa  nu ni le strice intemperiile verii! Doamne-ajuta!

16 Responses to Am revenit cu roșii în grădină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.