Avocado, pomi sau arbori

Am cautat sa vad cati ani au arborii mei de avocado si am gasit asa: primul care a rezistat (ca avusesem si inainte de acesta dar nu au rezistat) a rasarit in gradina, fiindca mai puneam eu samburi si pe acolo, in primavara lui 2011. In toamna acelui an l-am scos si plantat intr-un ghiveci care a stat pe pervazul ferestrei din camera neincalzita in care tinem iarna plantele la stop.A depasit cu bine iarna 2011-2012 si primavara l-am scos in balconul deschis unde a stat toata vara pana toamna cand l-am bagat iarasi in camera aceea. Vara i  s-a uscat varful, credeam ca-l pierd si pe el, i-am infipt un ciob de ghiveci de lut in pamant ca sa aiba minerale. A depasit si iarna a doua si in 2013, primavara sau vara, dupa ce a stat o vreme in balcon, m-am gandit sa-l duc in gradina si asa a stat in ghiveci, dar in gradina, adica la soare, toata vara trecuta. Acum sta  pe pervazul ferestrei de la sufragerie unde este destula lumina cand e soare , dar va trebui sa-l mut ca au inflorit orhideele si acolo este locul lor.

Apoi, in ianuarie 2013″ crapau” si  alti doi samburi pusi in pamant, in ghiveci si acestia doi au stat deasemenea vara in gradina si l-au ajuns din urma pe primul. La vara am sa-i mut in gradina cu tot cu pamantul din ghivece sa vad ce evolutie o sa aiba.

DSCN2903 DSCN2909Primul din dreapta este cel batran, ramificat. Urmatorul ghiveci ii contine pe cei doi rasariti acum un an.

Concluzia, arborii, ca si cainii, trebuie sa fie „liberi” si nu inlantuiti in ghivece. Am auzit ca dupa 7 ani fac fructe? Asta-i ca si aia cu lamaiul nealtoit, cine stie? Inseamna ca in 2018…dar, lasa, sa fim sanatosi pana atunci!

8 Responses to Avocado, pomi sau arbori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.