Grădina și grădinuța

Stilul jungla in gradina si in jurul meu, cu atatia pomi , zemura si toate celelalate care depasesc deja doi metri, ma caracterizeaza. Imi place sa vad o gradina dichisita, englezeasca, ordonata cu alei si gazon  bine tuns, cu tufe ce au forme anumite, insa, doar atat, imi place sa vad.

In jurul meu cresc plante inalte si pomi si asa ma simt eu ocrotita. Drept e ca noaptea ar fi scary mai ales cand ghioraie motanul tarcat care-si are culcusul la noi in fan. Dar, cine iese noaptea afara?

Un morcov pe zipartea dreapta cu dovlecei si ardeiTomatillo in locul cepeigogosar

ardeiDSCN0669DSCN0670DSCN0678DSCN0688DSCN0687DSCN0651DSCN0646DSCN0643DSCN0641DSCN0606DSCN0630DSCN0634DSCN0667DSCN0545DSCN0517DSCN0546DSCN0548Ce-am observat pana acum, referitor la semintele primite de la banca de gene: rosiile inima de bou sunt mai mici atat plantele cat si gogonelele, decat cele pe care le am eu de ani si ani de zile. Cele cherry sunt productive si nu cresc inalte, doar ca am lasat eu mai multi lastari si au  multe ciorchine care incep sa se coaca, deja am mancat si-s bune. Am mai primit portocalii dar mi se pare ca-s tot inima de bou, vedem cand se vor coace. Fasolea urcatoare primita  este pe o singura pocie(arac) si face pastai mov ca si florile, dar este sensibila la boli, nu am stropit fasolea cu nimic si i s-au vestejit partial niste frunze, totusi a crescut. Ardeiul de la ei este bun, un soi gras cu fructele in sus si un soi iute cu ardeii destul de lungi dar nu sunt iuti de verde, poate cand se vor inrosii se vor iutii. Vinetele de la ei au putine flori, abia acum s-au inzdravenit dupa ce le-am udat cu macerat de urzici si infloresc. Vom vedea cum este soiul lor, lungi, groase, scurte ori deschise la culoare.

Suntem bucurosi de cum arata gradina noastra, adica plantele din ea. Contrar prognozelor ca vom avea o vara secetoasa, pana acum a plouat destul de bine, roadele au prins putere, asa ca, daca va fi seceta in continuare nu va afecta rodul care deja se vede in varsta medie spre matura. Adica, este  mult mai bine ca anul trecut. Totusi, acum se raceste si, vremea de seara si dimineata, deja, seamana cu cea de toamna. Sper ca este doar o impresie.

16 Responses to Grădina și grădinuța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.