Goji din semințe

Semintele din fructele uscate dau roade, nu-i musai sa cumparam arbustul gata crescut, asta daca am cumparat si consumat fructele.

Eu am incercat acest lucru acum vreo doi ani, am obtinut catreva fire din care trei au fost plantate in gradina , in toamna trecuta si doar unul, cel mai zdravan a supravietuit. Acum , pe o ramura, a inflorit. Ha! Ma bucur si sper sa se polenizeze ca eu nu am intervenit, vedem.

DSCN0335Este cam inghesuit el, arbustul, ca au venit rosiile peste el si uite asa, anul acesta am semanat iar si, iarasi, am vreo cateva fire ( au rasarit sute dar in ladita din lemn care statea in casa si cum la un moment dat am observat ca se mucegaia pamantul de la umiditate si rece si tocmai venise primavara, am scos-o afara, apoi a venit frigul, a nins peste ele si au pierit plantutele in doua frunze ) .

DSCN0336

Legat de fructele goji experienta mea a inceput foarte bine – am primit niste fructe extraordinar de bune, uscate dar moi si posibil de consumat asa, simplu – acum vreo doi ani si anul acesta, ori trecut, nici nu mai stiu, am reluat comanda in acelasi loc. Spre marea mea tristete fructele nu mai erau la fel, adica, erau prea uscate asa ca nu le mai puteam consuma simplu ci inmuiate in kefir/iaurt ori apa. Desigur ca mai am si acum, nu-mi mai plac si acum inteleg lumea care se jeluia ca a dat bani degeaba pe ele ca nu-s bune. Ale mele au fost, doar prima serie, bune. Asa ca pot face comparatia.

14 Responses to Goji din semințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.