Improvizație pentru irigarea vinetelor

Avand cam 30 de fire de vinete si ca sa nu stau cu furtunul sa ud la fiecare fir am improvizat udarea prin picatura. Gaurile fiind de 1mm iese un jetulet si se golesc peturile destul de repede, dar nu ma deranjeaza. Important e ca eu cand ma duc cu furtunul in gradina bag apa in peturile de la un capat si pe baza principiului vaselor comunicante se umplu si peturile de la celelalte capete ale celor doua furtunuri.

DSCN9400La rosii am cate un pet la doua fire. Functioneaza, desi azi am constatat ca mi-a rascolit cartita fiecare cuib de rosii, de jur-imprejur in cautarea de rame si chiar am vazut o rama care a fugit si a iesit afara ca sa scape de dusman. Am zis eu ca nu le bag in seama dar din cauza ca am pus destul de mult gunoi (acid) – si o sa pun si var(alcalin) – cartitele sau cartita a facut ca gradina mea sa stea pe o perna de aer (toata ziua trebuie sa intep cu un arac si sa astup golurile ca sa nu mi se usuce plantele). Am in gradina planta antisobol  dar nu are efect asupra animalului. Rosiile arata asa, unele infloresc – cele inima de bou si cele cherry – altele abia s-au prins ca le-am plantat de curand si fara pamant de ghiveci, anul asta am pus in gradina rosiile din jardinierele pregatite din toamna, in care le-am insamantat si repicat pe cele ramase. Cele din ghivece s-au cam ingalbenit asa ca le-am maritat.

DSCN9409

DSCN9419Iar ardeii am inceput sa-i plantam ieri, azi este atat de frig incat unii dintre ei s-au micsorat, s-au adunat si si-au schimbat culoarea, asa ca nu vom continua cu plantarea celorlalti pana cand se mai incalzeste vremea. E ceva asa de ciudat sa treci de la 40 de grade la 10 grade ziua.

DSCN9408DSCN9407

8 Responses to Improvizație pentru irigarea vinetelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.