Pregătiri

In timpul iernii adun pentru la primavara. Coji de oua, foi de ceapa, coji de banane si am facut comanda de seminte de la banca de seminte din Suceava, chiar azi. Sper ca si voi, dragii si dragele mele pasionate de gradinarit, nu ati uitat si nu ati aruncat la gunoi cojile de oua, dupa atatea oua consumate recent la prajituri.

Cojile de oua le spal bine si le depun in cutii care stau pe calorifer, apoi, cand sunt uscate, le faramitez.

Cand am pregatit jardinierele in care vreau sa seman rosii am facut straturi de pamant, gunoi, coji banane, coji de oua, foi de ceapa , am udat si in fe-martie sper sa fie bun pentru semanat.

 Stau la 10 grade in camera unde stau, claie peste gramada, florile ce stagneaza in timpul iernii, acoperite ca sa ramana umed pamantul.

Seminte pentru semanat nu prea mai am, ardeii s-au degenerat, fasolea nu s-a facut si nu am luat seminte anul trecut, vinete nu am avut soi calumea, doar albele la care renunt, iar rosii mai am, sper ca destul de bune, desi am si comandat soiuri mari si zemoase. Mi-a raspuns robotul lor, dupa 15 ianuarie  incepe livrarea.

Vreau, anul acesta, sa ud pamantul pentru rasaduri numai cu apa de ploaie, de ceapa, de urzici si sa fac niste rasaduri rezistente pe care nu le voi stropi nici in gradina decat cu substante naturale. De fapt, cam asa am facut si anul trecut, insa, am abandonat plecand in Australia la copii. Si seceta si-a facut de cap.

Dragi prieteni, daca voi faceti ceva in plus in vederea semanatului pentru rasaduri, va rog sa impartasiti cu noi si sa invatam unii de la altii. Abia va astept.

48 Responses to Pregătiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.