Muşcatele curgătoare pe timp de iarnă

Va  amintiti de muscate mele?Acelea pe care anul trecut le-am inmultit prin butasire?Acelea  pe care  le-am scos afara in curte si le-am tinut intr-un lighean roz crapat(ca sa dreneze  ) langa tufa de capsuni de pe iarba din curte?Si acelea pe care le-am pus in ghivece noi si au crescut lungi si stateau pe prima treapta din fata bucatariei?

Ei,acum ca v-am amintit de ele sa vedem ce-am facut bine pana acum si ce-am gresit cu ele din momentul in care le-am adus in casa.

Pai,incep cu greselile.A fost gresit sa le asez pe suportul de pe scara fiindca pe scara era aer uscat si cald.Degeaba le-am udat ca nu le-a placut nici daca le-am lasat lumina toata ziua.Asa ca s-au uscat frunzele.Acum o saptamana le-am mutat in camera-sera unde este rece si lumina mai multa.

Celelalte din lighean le-am mutat in cele 2 jardiniere si dus in camera rece.Cea care este direct in bataia luminii in fata ferestrei este cea mai faina jardiniera.Acolo sunt multe radacini,pana in 10.Le-am curatit de frunzele uscate.Le-am udat o data pe luna.


Cealalta care este putin mai la …o parte fata de fereastra are mai mule frunze uscate pe care nu i le-am luat inca.

Am asezat un ghiveci pe perete langa fereastra de pe holul de sus unde am lamaiul si vad ca si acesteia ii merge bine desi o ud cand imi aduc aminte.

Cam asta-i cu muscatele mele curgatoare,Cand o sa fie ger o sa trebuiasca sa deschid putin caloriferul si in camera rece ca sa nu inghete apa pe tevi.Oricum,majoritatea sunt albe si mie mi-au placut cele roz si rosii.Asa ca nu le mai inmultesc.

AZI AM SEMANAT NISTE PANSELUTE , SEMINTE ADUNATE ACUM DE PE CELE ALBASTRE SI ROSII.AM ADUNAT SI IN TIMPLU TOAMNEI SEMINTE INSA NU STIU UNDE LE-AM PUS CACI NU LE GASESC. STIU DOAR CA LE-AM PUS INTR-O CUTIE DE MEDICAMENTE DESCHISA CA SA SE USUCE.

13 Responses to Muşcatele curgătoare pe timp de iarnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.