Sacoșa

Scosesem o caserola cu carne tocata de vita din congelator. Ce sa pregatesc din ea? Chiftelute, nu ca trebuie mult ulei de floarea soarelui si nu avem decat de masline si ideea surorii mele care le coace in cuptor nu a tinut fiindca era carnea prea slaba, seaca, fara grasime. Atunci ce? Chilli con carne, of course! Ia sa vedem ce avem si ce lipseste ca ma duc eu maine pe jos pana la wanneroo. Lipseau trei ingredienete, arpagic verde, cimbru verde si boia afumata. Ok.

Si iata-ma dusa doua statii si ceva de autobus plus inca o cale pana la drumul principal, o placere, la dus. Caci la intrors, nu stiu cum s-a facut sacosa atat de grea ca trebuia sa stau din loc in loc la cate-o umbra sa ma si ascund de soarele arzator din mijlocul zilei.

Ha! Ce-mi place la cumparaturi…dar nu stiu sa ma opresc. Nici cand vazui ca-mi atarna cosul (ca n-am luat carucior) greu pe brat nu m-am oprit. Ah, un gem de afine! Tocmai l-am rugat pe sotul meu sa umple congelatorul cu fructe, fel de fel si ieri mi-a zis ca a mai luat inca un kg de afine de padure. Si nutella, da, cred ca o lingurita de nutella cand vrei ceva dulce nu omoara pe nimeni, mai ales ca pepsi pe care il beau aici este sugar free. Apoi, mozarella, o smantana ca trebuie la mancarea asta, painica de care ne place noua, Larei si mie,  niste sardine in ulei, sa mai variem micul dejun si da, somon afumat, ceva ce Lara manaca gol,  ceva de speriat ce-i place. Apoi o caserola de beef si una de ficat de pasare, o inghetata mare, un pachet de unt nesarat si o cutie de frisca sa incerc daca-i buna pentru tortul pe care vreau sa-l fac de ziua Larei.

Majoritatea produselor sunt australiene, au si sectoare cu produse unguresti etc, asa ca un pic de salam ca de unguri facut (chiar de ei… ) trebuia sa gustam.

Fructe nu am luat ca-s grele rau si sciatica mea da semne de iritabilitate (unde mai punem ca,  ieri, Lara nu a vrut in carucior ci doar in  brate un sfert de drum).

Dragul de el, sotul meu iubit, care sta suparat din motive de politica nereusita, as fi vrut eu sa fie aici sa-mi duca sacosa si sa uite de Romania si nefastele ei probleme la varf, sa vada cum se poate trai cu probleme cotidiene, sa cari copilul de 15 kile intr-un singur brat, sacosa de …cam tot atat vreo 3 km , sa te gandesti ce sa mai faci de mancare si unde sa te duci in weekend, astea probleme.

Cat au costat toate astea ? 51,50 dolari australieni= 188,7 lei. Cam putine lucruri de banii astia, dar nu suntem in Romania unde de banii astia umpleam caruciorul, aici doar un cos. Scumpa e viata aici dar nu-i asa scumpa pentru ei care muncesc pe dolari si nu pe lei.

Am facut poze pe unde am umblat si am vazut ca „periile de spalat sticle” au inflorit deja

8 Responses to Sacoșa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.