O altă zi din viaţa mea

Nu,nu ma trezesc in planset de prunc.Nu ma trezesc nici la 6 dimineata.Nu robotesc toata ziua.Nu dorm dupa amiaza.Nu mor de foame nici dimineata ,nici seara.Nu fac aproape nimic,greu.Greu este sa suport caldura,fie si din casa,unde-i racoare,o vad afara, pe termometru,50 de grade la soare fiindca mai departe se termina tubul.Insa vantul si umbra sunt binefacatoare,ne plimbam sa dormim in carucior,preferatul meu si preferatul pruncului.Caruciorul.

Acum zece minute era timpul de culcare,fiindca avem asa niste episoade de somn dupa fiecare masa si stare de veghe, la jucarii,la gimm si poate si in leagan,urmeaza somnul.Cel mai repede adoarme, copilul ,in carucior.Daca nu am prins momentul cand trebuie sa doarma,oboseste si apoi adoarme cu greu,insa transferata in carucior adoarme aproape brusc.

Fiecare prunc ,cred,are un loc preferat pentru somn. Gazonul din curte este terenul pe care rotile caruciorului salta din cand in cand,masinile de spalat si masina de tuns gazonul,motorul de la aerul conditionat,toate astea sunt zumzetele preferate pentru somn.Mai este si clic-clacul leaganului insa acolo,in leagan,doarme mai rar.

Somnul pruncului,pe cat de important pe atat de bine de aflat locul preferat.Si inca ceva.Somnul este format din cicluri de cate 25 de minute,dupa care ne trezim,ne intoarcem pe cealalta parte si urmeaza un nou ciclu.Bebelusii,insa,nu pot sa se intoarca singuri,ei isi rotesc doar capul dintr-o parte in alta.Corpul trebuie sa i-l intoarcem noi,il miscam de popou dintr-o parte in alta.Astfel,bebelusul are impresia ca si-a schimbat pozitia si doarme in continuare inca un ciclu.Despre asta mi-a povestit Andreea,din invataturile de la intalnirea cu mamicile si bebelusii dar si din cartea pruncului. Cate nu stim,cate mai invatam si toate spre binele copilasului.

Nu,nu prea mai fac nimic.Mamica Larei se obisnuieste cu greul,adica cu lipsa de ajutor din partea mea.Doamne ajuta!

Pingback,cu recunostinta  :

Semneaza pentru ca hotii sa plece, Democratia si statul de drept-batjocorite  de catre pd-l, Stiri de la NASA, Muzeu al deseurilor la Bucuresti.

Jocul ,Vara lui noiembrie, Sfidarea deciziei C.C, Obezitatea II, Emil Racovita, Interviu, Pictorita romana .