Răsaduri la două săptămâni de la însămânțare

   

 

 Daca vom compara cu rasaduirile din anii trecuti vom vedea ca am schimbat unele lucruri, nu fiindca am vrut sa fie mai bine, asta fiind in general motivul unei schimbari, ci pentru ca am vrut sa ma crut. Rasadurile trebuie mutate din fereastra pentru a deschide geamul, ori cand erau in laditele  de lemn , erau foarte grele, „mi se punea in sale”, asa ca am hotarat sa seman in cutii mici. Astfel, nu am mai respectat nici semanatul pe randuri ci prin imprastiere. Nu e mai bine, dar este mai bine pentru mine. Asa ca , rasadurile de anul asta sunt dese, lungi si pe cate jumatate de suprafata rasarite, pe cealalta, poate ca inca germineaza. Probabil ca partea rasarita a stat intre calorifer si perete, caldura de acolo fiind mai puternica ,mai ales ca avem, pe perete, folie de aluminiu reflectanta de caldura. Is multumita. Oricum asta este doar prima serie de rosii,voi mai semana maine a doua.

Lucrarile la rasaduri au fost doar de udat (o singura data cu apa de cenusa) peste plante, apoi aerisirea camerei de la 24 grade C la 18 grade C, asta fiind bun si pentru calire. Ma rog, doua cutii de ardei le-am uitat pe balcon si azi de dimineata cand le-am gasit erau cam fripte de ger c-au fost temperaturi negative afara.

Petuniile si rucola le-am semanat tot asa, prin imprastiere .

Le  ud destul de rar de teama caderii plantutelor.

 

Maine seman celelalte soiuri de rosii si altele, poate ca dovlecei,  castraveti si flori, caci am gasit phlox, verbina,  busuioc si alte seminte din anii trecuti.

53 Responses to Răsaduri la două săptămâni de la însămânțare

  1. Pingback: *****bloguri de agricultură***** | [jurnal din solar]

  2. Pingback: La multi ani, mama! | my heart to your heart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.