Primele patru alimente anticancerigene

Asa zicea Dr. Oz acum doua seri.

Cred ca ordinea este dupa insemnatate .

1. Aloe vera  din America Centrala . Se taie usor coaja unei portiuni de frunza, se desprinde  cu cutitul gelul din interiorul frunzei si se introduce intr-un pahar cu apa. Dupa cateva momente se poate bea. Nu are niciun gust in apa, desi luata sec zice ca-i amara.

Asta-i planta, fiindca aloe are  multe specii si am vazut ca asa arata cea despre care se facea vorbire:

 

 Planta se gaseste la florarii. Frunza se poate segmenta pe masura utilizarii. Astfel, 2 cm pe zi este suficient sa tai din frunza si dupa ce folosesti frunza intreaga este bine sa o lasi sa se regenereze, adica sa nu lasam planta doar cu frunzele mici.

Eu am primit-o  si am tinut-o toata vara afara iar acum o tin pe dulapiorul din bucatarie langa geam. Nu-i trebuie multa apa. Daca se inmoaie frunzele la baza inseamna ca are prea multa apa.

2. BOTARGA  (fish eggs). Reprezinta icre sarate, macerate, ale unui peste din Sardinia.  Se consuma in salate, in loc de sunca si arata asa:

Nu stiu de unde  se cumpara, doar banuiesc ca de la supermarket .

Eu, inca, nu am cautat. Dar sunt curioasa.

3. Fructul de cactus (para sau smochina de cactus )  este al treilea aliment anticancerigen  care se gaseste in supermarket,  la noi cu 2,2 lei/bucata. Nu l-am incercat , inca, dar spunea ca are gust dulce, deci bun. In poza sunt si smochine.

4. Nucile  

 Acestea sunt cele patru alimente anticancerigene.

In afara de Botarga le putem avea pe toate. Este mai usor sa prevenim decat sa tratam. Nu e nevoie de vreo cura, doar trebuie, cred eu, sa nu le  omitem , sa le introducem in alimentatia copiilor nostri si a noastra din cand in cand, pe langa alte fructe si legume.

vedeti/cititi si : Vania , Profund AntibasescuLilick , Cristian SutuTheodora, Supravietuitor, Gabriela Savitsky, Sapte coline, Blogu lu’Ninu, Diana  Alzner, Gabi, Gina, CELLA, DANI, Ghiocel07, Ana lu’Manole, Olivia Sterr, Dani (Dor de vara )

18 Responses to Primele patru alimente anticancerigene

  1. Pingback: Neliniştitu' » Post Topic » Hai să ne-auzim vineri seara!

  2. Pingback: La multi ani, domnule presedinte! « Supravietuitor's Blog

  3. Pingback: Ce iti dorim o sa si primesti « Hai ca se poate!

  4. Pingback: excursia, bagaju’… « MesterulManole's Weblog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.