Ne merităm soarta

Parodiem civilizatia. Ceea ce noi nu suntem in stare sa respectam, sa urmam, sa aratam, luam in deradere. Exact cum a facut un elev al meu cand, la dirigentie, incercand  sa le arat creatia lumii de dinainte de noi  mi l-a numit pe Titan „betuvânăt”.

Acum asta era problema românilor,  pălăriile.

In loc sa observam gradul inalt de civilizatie al acestui neam unic in lume prin tot ce a fost odata si prin tot ce este (a populat doua dintre marile continente cu neamul lui, a cucerit toata lumea, pana si  pe chineji, a lasat in urma prosperitate si civilizatie si nu potop). Englezii sunt cel mai evoluat popor  de pe  acest pamant . Si noi, fireste, stim doar sa radem de altii, ca asa-i  neamul asta, al nostru,  batjocoritor.

Sigur ca si eu imi amintesc episoade din istoria lor povestita cu atata har de Dickens si eu imi amintesc de filmele in care lorzii si ducii isi scarpinau, cu diverse obiecte lungi, paduchii de sub peruci, dar asta era acum 200 de ani. Mai trist este ca noi acum, in secolul 21,  ne scarpinam raia si aruncam paduchii pe altii,  pe cei din jurul nostru.

Sigur ca m-am uitat la nunta Regala de la Londra si nu-i inteleg pe cei care, desi cititul cartilor le  este un obicei , au desconsiderat acest eveniment contemporan. Aveam multe de invatat din el, in primul rand de invatat, dar noi am hotarat ca trebuie sa criticam, ca vulpea la struguri. Pana si cucoana universal valabila la  toate televiziunile,  prin prezenta si varza ce-o purta pe cap,  a reusit sa parodieze evenimentul.

Civilizatie inseamna sa existe reguli si ele sa se respecte de catre cei carora li se adreseaza.

Coroana este singura cale care ar  putea asigura si garanta acestea. Si in tara noastra.

 

9 Responses to Ne merităm soarta

  1. Pingback: Ce nu inteleg americanii – Uciderea lui Osama Bin Laden este o moarte care nu a rezolvat nimic « Hai ca se poate!

  2. Pingback: Cele mai accesate 10 site-uri din lume

  3. Pingback: Deveselu şi Demâhnitu | Gabriela Savitsky

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.