Ofertă din Grădina Elisei

Azi am avut un dialog pe email cu cineva si asta m-a determinat sa scriu postarea de fata. O sa dau copy-paste dupa conversatia noastra,  insa , inainte, vreau sa va spun ca este bine sa incercati sa intrati in Pravalie,  zilnic,  fiindca este posibil sa urc cateva produse noi si in stoc limitat sau foarte limitat. Cum este cu produsul la  pachet pe care l-am urcat ieri, doar doua pachete.

Pachetul  contine 10 fire de drajoni de zmeura buna, cu fructul mare si foarte gustos  si doi pomisori de un an sau doi ani de piersici. Cine-mi cunoaste blogul nu mai are nevoie de poze pentru fructele din piersicii mei. Cine nu mi-l  cunoaste poate da la Cautare pe  blog si va gasi postari cu poze.

In curte,  langa trotuar, mi-au iesit de anul trecut mai multe fire de zmeura, din aceea de sub vie si de sub marul de vara si vreau s-o scot fiindca deja are mugurii porniti. Asa ca, va invit si va astept sa fiti unii din cei doi carora pot sa le trimit cele doua pachete cu Fan Curier ca sa ajunga intr-o zi.

Repet cum se procedeaza in Pravalie. Se ajunge cu clickuri la produsul dorit, se trage in cos, dupa ce ai intrat in contul tau (daca nu ai ti-l faci) , apoi te duci la Wire transfer si platesti online (sau daca nu ai posibilitatea asta iei contul de acolo si mergi la banca). Doar dupa ce vad eu email ca s-a comandat si ca s-a achitat ,  imediat intocmesc pachetul si-i chem pe cei de la Fan Curier. Sa nu uitati sa treceti adresa completa si numarul de telefon, acolo in comanda. Plata transportului este , ca si la capsuni, in jur de (15-20) lei si se plateste, la  primire,  de catre cumparator..

Iata promisiunea cu discutia care,  cred ca,  este utila:

Buna Elisa!

Am preferat sa-ti scriu pe e-mail si nu sa postez pe site pentru ati spune ca preturile din parvalie sunt exagerate al seminte de exemplu. E doar o observatie, facuta doar pentru a te ajuta sa vinzi ceva. De ex. un plic cu seminte (multe) de nu-ma-uita este in jur de 0,9 lei in comert, la fel si lobelia, castraveti, etc. E adevarat ca vinete albe n-am vazut, dar 10 seminte mi se par fff putine si extrem de scumpe la pretul acela.

Te rog s-o iei ca pe-o obsevatie prieteneasca, fara sa interpretezi gresit.
De ex butasi de zmeur remontant se gasesc la statiunile de cercetare la 4 lei, etc.

In speranta ca nu te-a suparat remarca mea iti doresc o zi buna.X.
X, nu ai observat ca eu ma joc?
La seminte, in pret,  sunt introduse sumele pe care mi le ia banca si taxele postale, adica 4, 15 lei, asa ca cine vrea seminte de la mine sa dea 4 lei pe ele sau daca nu sa cumpere din alte locuri, eu nu oblig pe nimeni.

In plus, cine a primit semintele mele s-a mirat cat de multe sunt in plic, pot sa-ti copy emailul daca nu crezi 🙂 Deci, nu numar semintele, sa fie clar, si de vinete pun mai mult decat dublu.

Drajonii de zmeura sunt intre 3 si 4 lei bucata, pe piata, deci ce-am exagerat cu inca doi pomi de piersic, care nu se gasesc pe piata si am considerat 10 lei pomisorul? Si, pe urma, de la mine se stie ce cumpara lumea fiindca a vazut ce produse am eu in gradina, au vazut piersicile, au vazut zmeura mea deci nu iei „matza’n sac” ca de la magazinele de profil.Nu ca ma simt obligata sa-ti raspund, insa,  as vrea sa vezi lucrurile cum le vad eu. Aceste lucruri cumparate de la mine nu-s numai pentru anul asta, din ele poti sa-ti faci seminte si tu pentru anul urmator, capsunii se inmultesc astfel ca poti sa-ti scoti cheltuiala vanzand anul urmator si tu, cel care cumpara, deci ce-i asa de exagerat?
Eu zic exagerat la preturile produselor pe care le cumpar zilnic si nu o data-n viata, intelegi?
Daca imi permiti sa public emailul tau (fara nume) si raspunsul meu, pe  blog, fiindca ar fi util si altora, ce zici?
Cu respect, Elisa.
Poti publica fara probleme.
Eu din practica iti spun ca pun gradina cu seminte de cumparat din comert si n-am dat rateuri pana acum.
Ca sugestie, poti trimite semintele ca scrisoare si atunci nu mai ai costuri asa de mari (adica cei 3-4 lei).
Piersicii aia sunt pomi comuni, un pom altoit de exemplu este 15 lei (dar nu este treaba mea).
Refritor la capsuni si la zmeura cred ca pretul e mai mult decat ok mai ales ca sunt verificate productiile.

Ca nouatate: am cumparat ieri niste seminte de capsuni remontanti si vreau sa vad ce iese. le-am plantat deja. Sunte de la Agrosel 2 lei plicul cu n semnite.

Am inteles pnctul tau de vedere si este ok, eu voiam sa te ajut ca afacere (ma rog in aia consta observatia).

O zi buna iti doresc. X.
X, eu am dat rateuri: uite, am cumparat seminte de panselute si am semanat 5 plicuri, cu 2 lei plicul si nu stiu daca am 15 plante, deci nu-i cum zici tu, este pe noroc.
Semintele le trimit ca scrisoare (tu nu asa ai primit rosiile de la mine? sau nu ai comandat rosii) . Repet, 3 lei ia banca un comision al ei si 1,15 lei sunt timbrul si plicul.
Piersicii aia or fi pomi comuni dar eu nu vad de cumparat. Pe urma am vazut si eu fructe din piersicii aia comuni, pe piata, toamna, dar ale mele sunt asemanatoare cu cele din pomi altoiti, atat de mari, daca stii sa ii ingrijesti.

Nu m-am gandit niciodata sa iau seminte de la capsunii mei, dar ar fi o idee.
Draga X, sa stii ca,  capsunii cataratori sunt cu 10 lei firul si numa’ lauda de ei… De asta zic, sa scriu pe blog si despre asta ca poate lumea nu are timp sa se informeze si d’aia.
Cu simpatie, Elisa.
Asta este de fapt secretul, tu ingrijesti cu drag plantele alea. De-aia si obtii productii bune.
Eu pun rasaduri de legume de obicei si n-am avut probleme, dar intr-adevar tine si de noroc.
N-am primit rosii, dar renuntasem la idee. Am pus rasadurile deja.
Cu semintele de capsuni sunt la prima incercare si te tin la  curent daca ies. Ti-ar fi mult mai comod asa decat cu colete.Revin cu vesti. X.
Draga mea, nu am inteles, ai comandat seminte si nu le-ai  primit? Sau cum?
Ma faci sa rad, nu, nu voi mai avea de vanzare altadata capsuni-plante fiindca nu mai tin decat un strat si nu-i las sa se inmulteasca, deci anul asta si atat. Si, pe urma, nu vreau afacere din Pravalie, vreau sa ma joc ca un copil cu ceva nou, atat. Eu am aruncat ff multe chestii care nu-mi trebuiau si erau bune si de aia m-am gandit sa le dau si altora.
Dar,  in prvalie o sa pun tot ce-mi prisoseste si provine din gradina mea, fie ca se vinde , fie ca nu.
Sa-mi zici cand rasar in ce procent au rasarit, da?
Succes!
Elisa.

M-am incurcat putin cand am facut comanda si am renuntat apoi.
Te tin la curent cu semintele de capsuni. Sunt fff mici, dar i-am semanat bob cu bob ca eu nu repic plantele. Mi se pare mult prea migalos. Le pun rare din start.
Pa. X.
Eu cred ca preturile mele nu sunt exagerate, doar ca in ele sunt prevazute si retinerile.

 

 

4 Responses to Ofertă din Grădina Elisei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.