Lucrări la răsaduri

1 Martie 2011. Ieri . Dupa 11 zile de la insamantat rosiile si dupa 6 zile de la rasarirea lor. Si dupa o zi de la udarea lor fiindca,  de la semanat,  le-am mai udat o singura data,  inainte de a rasari,  cu Merpan,  prevenind caderea plantutelor.

Am luat un pix si am incercat sa „mazgalesc” coala de hartie imaginata  si din care ieseau,  destul de vesele,  plantutele . Adica  am sapat rasadurile, am scormonit pamantul , usor pe langa randuri, adica printre randuri,  nu foarte adanc doar jumatate de centimetru in adancime.

Lucrarea este necesara mai ales dupa ce se uda, la o zi,  ca sa aerisim radacinile si sa desprindem tulpinitele firave ale plantutelor de pamantul ud. Pozele sunt  de dinaintea lucrarii. 

Rosiile au rasarit uniform, cresc deasemenea uniform in inaltime si au doar doua frunze dupa 12 zile de la semanat.

In zilele care au trecut ,  in care nu am vazut soarele, am lasat lumina aprinsa in camera ziua si in celelalte zile am aprins lumina, pe inserat,  pana pe la 11 seara. Astfel nu s-au prea alungit si azi este soare. Dovada ca urarile voastre de ieri au prins viata.

Si ardeii au beneficiat de aceasta lucrare , desi  ei sunt mai mici cu 2 zile (3 la semanat si 2 la rasarit) . Deocamdata rasadurile mele sunt in doua frunze si alte lucrari ,  in afara de stropit cu apa , cand va fi cazul , nu le mai fac. Eventual, dupa  o saptamana, inca o prasire asemanatoare cu asta, daca este nevoie. Precizez ca pozele sunt de dinainte de prasire.

Tot ce trebuie sa am grija, de acum incolo,  este sa aiba soare, lumina artificiala in zile neinsorite si sa nu exagerez cu udatul.

In acelasi timp, de acum incolo,  voi pregati ghivecele cu pamant pentru repicare. Pamantul este in pivnita, deci la rece si trebuie sa umplu ghivecele cu pamant, mai  jos cu un centimetru de   buza ghiveciului si sa le aduc in spatii mai calde. Cam la o  luna de la insamantare rosiile se repica.

29 Responses to Lucrări la răsaduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.