M-am săturat. Să închid televizorul? Nici pe străzi nu e mai bine.

1. tampitii astia de la televizor vad pe ecran 1400 de lei si pronunta 14 milioane. Pana cand? Ce minte intortochiata trebuie sa ai sa te scarpini cu stanga la urechea dreapta? Cat de inadaptabil trebuie sa fii ca sa nu primesti schimbarea? Cati ani au trecut?

Am urmarit de curand o emisiune in care se explica ce deficiente neuro-motorii,  psiho-nu stiu cum si de personalitate  au cei care raman „inghetati” in trecut. Care nu pot sa treaca la etapa urmatoare de gandire si obisnuinta. Care refuza schimbarea. Da. Romanii refuza schimbarea si de aia ne vom trezi iar si iar cu acelasi sef de trib (vezi la Manole) in vecii vecilor amin!

2. de ce nu judecam cu aceeasi masura partile implicate intr-o situatie. De unde sa scoata bani,  pentru recuperare,  parintii fetei careia i-a cazut in cap tencuiala casei pe langa care trecea? Ziceau reporterii incriminandu-l pe  proprietarul casei care nu si-a reparat tencuiala de la fatada. Dar, de unde sa fi scos bani proprietarul sarac care nici de  medicamente nu mai are bani,  sa-si repare casa? De ce pentru una din parti sa avem compasiune si pentru cealalta incriminare? Oamenii sunt in aceeasi situatie de saracie si unii si altii.

3. de ce se spune la televizor ca puterea ne pregateste niste legi dezastruase pentru noi si toata lumea doar discuta despre ele dupa ce s-au infaptuit deja? Cat castiga angajatii televiziunilor la care ne uitam? Daca ne uitam,  nu ar trebui sa ne recompenseze,  si pe   noi,  din salariile lor enorme?

4. nu exista justificare pentru a fi luat o  pensie de 120 de  milioane(adica 12.ooo ) de lei pe  luna. Dupa cate stiu,  de 56 de ani nu a mai fost razboi. De cine ne apara ei? Noi suntem in situatia sa ne apere de proprii conducatori si sigur ca asta nu fac. Atunci, ei bine, eu nu ii plang pe  cei care nu mai au pensia de 4000, 6000 sau mai stiu eu cate  mii de lei. Oare a muncit el mai mult decat mine? Ma indoiesc. Stiu ca unii din gradati au fost doar profesori la scolile de ofiteri (si nu comandanti de divizii pe campul de  lupta)  si subofiteri,  mancau la popota, veneau acasa cu tot ce  era de luat de la cantina popotei, unii beti morti, altii sfidand realitatea cruda in care traiam pe vremea lui ceausescu. Si ,  acum, mie  sa-mi para rau ca lor  li se calculeaza pensia taman ca si mie? Adica dupa contributie?(am scos problema din context cu furaciunile de  la nivel inalt).

5. sa nu-mi raspundeti „inchide gura”,  macar catava vreme cat mai avem voie sa ne exprimam opiniile.

6. cand m-am intors,   acum o luna si ceva,   mergeam pe  strada cu un zambet larg  pe  buze,  din ochi imi iesea lumina, eram,  inca, fericita. Acum ma uit in vitrine si vad o fata intunecata, din ochi imi iese ceata,  m-am contaminat de tristete.

7. Romania de azi . (ca sa nu fie doar 6 puncte)

33 Responses to M-am săturat. Să închid televizorul? Nici pe străzi nu e mai bine.

  1. Pingback: In atentia medicilor d

  2. Pingback: Luminile nopții « Mirela Pete. Blog

  3. Pingback: Lumea în schimbare « Mirela Pete. Blog

  4. Pingback: Un parfum pentru fiecare. Branduri de parfum « Mirela Pete. Blog

  5. Pingback: Proiectul de reformare a Poliţiei - 2.834 de posturi de poliţie comunale vor fi desfiinţate, acestea urmând să fie comasate în secţii de poliţie regionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.