Părerea mea

Aproape peste tot am vazut, anul  acesta, „LA  MULTI ANI 2011! ” cu sau fara virgula  intre ANI si 2011 si  tot gresit este.

In primul rand ca La Multi Ani se refera , asa  cum zice, la toti anii pe care sa ii mai traiesti,  la acei multi ani pe care ti  ureaza cineva de acum incolo si nu la 2011.

LA MULTI ANI ! Si atat. Aceasta urare nu poate fi legata de un an anume. Ea poate fi legata de o persoana pe care o feliciti, careia  ii urezi si atunci se  pune virgula intre ANI si prenumele persoanei.  La Multi Ani, draga/dragul meu! cand i te adresezi direct, el fiind de fata sau el citind urarea ta.

Daca ai scris LA  MULTI  ANI, 2011!  este ca si cum ii spui anului 2011 sa traiasca  la  multi  ani,  ori,  poate ca anul 2011 nu va fi cel mai fericit an al lui/ei  si  nu ar fi nimerit sa se repete. Deci, nu, asa nu este bine.

Atunci cum?

LA MULTI ANI! sau

LA MULTI ANI CU SANATATE! sau

LA MULTI ANI, IUBITULE/IUBITA MEA !

Legat de anul nou (2011 ) spunem: fie

AN NOU FERICIT! , fie

IN 2011 SA TE BUCURI DE MULTA SANATATE, MULT NOROC , etc, etc,  fie

2011 SA  FIE  UN  AN  MAI   BUN !, etc, etc.

Fiindca veni vorba despre asa ceva, vreau sa va spun si despre mine,  care , pana nu mi-a spus cineva (adica fiul meu ),  am scris fara sa tin seama de spatiul care trebuie lasat dupa virgula.Pur si simplu nu stiam,  nu ca tastatura era de vina, nu stiam si abia acum, cand citesc materiale vechi, vad cat de urat este si ma doare ca nu am stiut de la inceput, caci, acum nu mai pot corecta,  in 1000 de posturi,  spatiile de dupa virgule. Insa o fac , de fiecare data,  cand scriu o postare si  la comentarii.  Sa exemplific:

Intr-o zi, pe cand eram copil la mama, am gasit in podul casei….. (cu spatiu). Asa da.

Intr-o zi,pe cand eram copil la mama,am gasit in podul casei….(fara spatiu dupa virgula). Asa nu.

Din  acest considerent, ca eu  imi recunosc greselile si vreau sa mi le corectez, sper,  din toata inima,  ca  nimeni nu se va supara pe mine.