Secrete la cultivarea roşiilor

Vasile, un vizitator de-al blogului, mi-a deschis interesul pentru a scrie despre seminte. Intrebam eu, intr-un comentariu la postarea „Rosiile”, care sunt cele doua secrete care determina o cultura de rosii bune la gust, mari si zemoase, cu gust de rosii. Le zic secrete fiindca nu le stiu producatorii de rosii, ori le stiu insa pentru vanzare n-or fi eficiente.De aceea nu mai avem pe piete rosii gustoase ci doar rosii cultivate in Romania insa parca ar fi aduse din import, ca cele din timpul iernii. Fiindca avand pielea groasa (eu le zic bombe) nu se strivesc in lazi, in timpul transportului, au diferite forme, sunt de marime potrivita, insa cand le sectionezi gasesti inauntru o masa alba insipida care de cele mai multe ori se arunca, nu poate fi consumata.

Asadar, care este factorul determinant pentru a obtine o rosie buna la gust, mare, zemoasa si coapta nu numai la exterior?

Simplu. Este vorba despre sămânţă , despre ereditate, despre soi, despre gena transmisa. Semeni un soi de rosii mari, zemoase, gustoase vei culege tot asa. Daca semeni soiuri cumparate de prin magazinele de profil, va spun sigur ca, poate, doar aspectul va va multumi.

Atunci care este solutia? Cautati-ma pe mine, voi avea pentru fiecare dintre voi cateva seminte cu care sa incepeti in primul an doar sa va faceti  sămânţa . Ati cumparat din piete rosii care v-au placut si nu le-ati luat semintele?Gresit.Faceti asta anul viitor, daca aveti gradina.

Cel de-al doilea secret, al meu, la cultivarea rosiilor, este ingrasamantul natural sub forma de gainat, adica gunoiul curatit din cotetul in care dorm pasarile de curte. Dar despre cum se prepara si administreaza acesta, rosiilor, in alta postare.

Update:

Salut prietenii din blogosfera : GabrielaStavitsky , Anca , Theodora , Gabi , Gabi, Lilick ,Tanya, Papagigli , Theodora, Adinuca, Dumi, Victoria , Dana , Theodora , Daiana , Mirela, Gina, Gina ,Floris , Vania, Ghiocel , Manole , Madalina, Alexandra , Laura , Zincabeiu, Constantin ,Gabriela ,  Maryanne , CELLA , Carmen , Ninu , Andi , Matilda , Maria Ionescu ,Mona , Lucia Verona , Cammely , Onu , CELLA .

46 Responses to Secrete la cultivarea roşiilor

  1. Pingback: Basescu cel Mare, cel Bun, cel Viteaz si cel Frumos acest Albu ca Zapadu al politicii romanesti « Hai ca se poate!

  2. Pingback: Vreti sa uitam de toate: dansati-ne! | Redsky2010's Blog

  3. Pingback: Ostatici în propria ţară | Gabriela Savitsky

  4. Pingback: Istoria Timisoarei: Piata Unirii | Redsky2010's Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.