Nărav românesc

Trecusera cateva zile de la sosirea mea aici, in Australia, la copiii mei si am inceput sa strang dopurile de la peturile de pepsi,cola si alte cele.Intai i-am spus fiului meu sa-mi tina,adica sa nu arunce, niste peturi (ce-s alea peturi,zice? ) ca-mi trebuie unul sa-l pun peste samburii de avocado si alte cateva sa tin apa statuta ,sa ud plantele din curte,rozmarinul,lamaiul si altele,cand nu le uda suficient instalatia de irigat.

Ce faci cu dopurile,ma intreaba Cosmin.Pai,vad eu,poate trebuie la ceva.Si uite asa am strans vreo 7 dopuri,le-am asezat sub robinetul de la lavoar,oricum mai erau acolo niste lucruri la care eu nu le gaseam rostul.

Ma uitam cu regret cand aruncam cutiile din plastic,cutii pe care acasa le adun caci le folosesc fie la rasaduri,fie la adunat seminte,fie la alte depozitari temporare.Dar m-am abtinut,nu o sa umplu valiza cu ambalaje,la intoarcere.Totusi,un borcan, din care am golit dulceata de cirese amare ,tot l-am luat,ca sa ma uit la el si sa zic:uite…cand am fost in Australia,la copii….

Dupa doua luni,aproape,adica acum o saptamana ma uit la dopuri (caci ele stateau in fata mea,ziilnic cand spalam lucrusoarele fetitei) le adun intr-o mana si zvarc la gunoi.Nu am la ce sa le folosesc.

11 Responses to Nărav românesc

  1. Pingback: Moratoriu asupra bătăliei politice? « Hai ca se poate!

  2. Pingback: Basescu este pesimist si nu renunta la Anastase « Dum spiro, spero

  3. Pingback: Noiembrie de vară târzie! « Mirela Pete. Blog

  4. Pingback: Caius cel lunecos | Ioan Usca

  5. Pingback: Moratoriu asupra bătăliei politice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.