Căpşunii mei remontanţi,de vânzare

Nu ca-s ai mei insa mai rar asa soi veti gasi de cumparat.Are si vecina de alaturi(ca tot ce am eu ulterior si-a pus si ea ,ca maimuta,dar eu ma distrez pe chestia asta).Eram tare curioasa de ce nu-i culege,de ce anul trecut au ramas acolo rosii si mari si se stricau sau ii mancau melcii.Pana cand am luat unul si l-am mancat.Brrr…n-am gustat in viata mea asa capsuna rea,nu numai ca nu erau nici dulci nici parfumate dar  parca aveau un gust aiurea de rau.Si nu ii stropise cu nimic.Acum,e plin pe tarlaua ei si ii culege dar jumatate sunt stricati si ii lasa pe carari printre randuri.Gresit,foarte gresit fiindca au fungii si se contamineaza si cei sanatosi. Ar trebui sa-i adune separat si sa-i arunce in tomberon sau unde nu este gradina,ma rog.

Deci,vreau sa spun ca nu toate soiurile de capsuni remontanti sunt gustoase.

Am zis ca de aia nu-i culege cand sunt rosii fiindca nefiind gustosi ea crede ca trebuie lasati mai mult pe vreji ca sa se faca buni.Hmmm….Eu nu comunic cu aceasta persoana fiindca i-a facut un mare rau sotului meu acum 5 ani si suntem mai linistiti asa,nu ne place cearta.

In fine.Ce vreau sa spun este ca eu am un soi de capsuni remontanti tare,tare buni.Chiar si acum culeg doar de cand au inceput ploile si tot sunt dulci.Noi ii consumam natural,nu adaugam nici zahar nici frisca fiindca asa ne plac.

Se spune ca daca ai migrene e bine sa mananci zilnic cateva capsune si iti trece.Eu nu stiu ca nu m-a durut capul,pe mine ma doare un picior de la scolioza(coloana stramba) .

Si sa ajung la ce-am vrut sa spun.Am o parcela enorma si pe langa garduri aproape de jur imprejurul gradinii si acelea de pe margini sunt multe si mari la o tufa.Uneori am cules si 3 kg pe zi.Prea mult pentru noi.Deci m-am gandit sa-i vand la primavara pe cei care-mi sunt in plus,voi face loc pentru altceva si noua ne ajung cei de pe margini,fiindca in parcela se inmultesc,se indeasa,nu-i mai vede soarele si nu e bine.Zic vand fiindca sunt enorm de multe fire.

Acesti capsuni ii am de la colega mea ,profa de matematica,Iustina.Mi i-a  dat acum 15 ani sau asa ceva,nu mai stiu exact,atata stiu ca mi-a dat 20 de fire pe care le-am sadit in 2 randuri de-a latul gradinii mele.Parca vad ce capsune meri au facut si ce bucuroasa eram!

Asa ca, va zic asa….cine doreste sa cumpere la primavara de la mine,cu conditia sa fie cel putin 20 de fire(cu radacini ,bineinteles) poate sa se inscrie pe pagina pe care o voi deschide imediat dupa ce public acest post,iar la primavara sa reconfirme.Pretul unui fir va fi destul de mare avand in vedere ca nu-s doar pentru un an ci pentru toata viata gradinii respective.Loc la soare sa aveti si asa cum am spus intr-un singur rand la distanta  de (20-25 )cm .

Cum o sa ajungeti in posesia lor cred ca va imaginati ca nu o sa pot face eu pachete pentru posta ,deci veti trimite un curier care sa le ia de la mine(le voi scoate pe loc daca este in timp util,adica dupa ce se desprimavareaza) si sa le aduca la voi.

Cred ca sunt cateva sute de fire,daca nu  si o mie.

Am luat aceasta hotarare fiindca acum cateva zile am intrat in parcela deasa si am smuls multe tufe si le-am aruncat peste gard fiindca fiind prea desi,acolo in mijloc nu mai au rod de calitate.Mi-a parut rau insa nu am gasit alta solutie simpla, fara vreun efort din partea mea, fiind foarte ocupata in aceasta perioada.

Capsunii remontanti fructifica toata vara cu doua varfuri ,unul acum in iunie si altul in  august- septembrie.Eu am constatat ca dupa ce se termina prima serie de flori si dupa ce-i culeg pe toti,chiar in acelasi timp incepe inflorirea a doua  in iulie si in agust iar,deci tot timpul eu am capsune de cules.Apoi inainte de bruma ii culeg verzi si fac dulceata si din cei verzi si este la fel de buna si colorata,habar n-am de ce ca-i pun verzi si in cratita se inroseste siropul  .Interesant,nu?

46 Responses to Căpşunii mei remontanţi,de vânzare

  1. Pingback: Agresivitate, nesimtire, ticalosie, hotie, minciuna etc.=PDL « Supravietuitor's Blog

  2. Pingback: Donez cinci bani pentru somnul doamnei ministru Udrea « Hai ca se poate!

  3. Pingback: Chipul tău, Mario, Dario « Andi Bob

  4. Pingback: Parada « Ioan Usca

  5. Pingback: Nostalgii « Ioan Usca

  6. Pingback: Spune-i parlamentarului tau cum sa voteze « Hai ca se poate!

  7. Pingback: Comparaţii « Ioan Usca

  8. Pingback: O artista avant-gardista:Natalia Goncharova « my heart to your heart

  9. Pingback: Simţământ cosmic « Ioan Usca

  10. Pingback: grAdinuca.ro » Vreau capsuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.