Nimeni nu este de neinlocuit

Era prin anii 80.Aveam o colega foarte nostima.Cand avea ora deasupra mea,adica in sala de deasupra, de la etaj,hohotele de ras ale elevilor ei  intrau in sala mea de clasa,prin fereastra deschisa  si numai faptul ca elevii mei ma stiau de serioasa si ca gluma-i gluma dar mai degraba la clasa sa fim seriosi, facea sa nu se propage si printre ei ilaritatea pe la mijlocul explicatiei principiului actiunii fortei.

Mai tarziu, intr-o anumita  ocazie , colega mea ne spunea cum raman interzisi copiii cand ea le spune asa:”mai,voi nu ne veti putea plati pensiile noua”.Profesoara fiind de matematica.Elevii nu intelegeau remarca profesoarei asa cum nu intelegeau probabil nici binomul lui Newton,dar imi aduc aminte acum si ea e vecina mea,cand o s-o vad o sa-i amintesc ca a avut dreptate.

Pai cum sa ne puteti voi plati pensiile noua cand de 20 de ani incoace la servici se pilesc unghiile,se ojeaza unghiile,se vorbeste la telefon ore,se messengereste, se maileste,se beau cafele si se fumeaza.Cat timp mai ramane pentru munca?Putin si atunci fardai-fardai(adica  pe repede inainte) se fusseresc treburile pentru care sunteti platiti.De la aceasta fac exceptie cei care lucreaza la banda,la foc continu,daca mai sunt locuri de munca de acest fel.

Am ajuns la mila conducatorilor,adica dati salariul pentru pensionarul?Nu le este rusine la nas (asa zicea tata) sa ne trateze ca pe niste animale?Oare nu se gandesc ca si ei vor ajunge pensionari ?

Cum adica sa ne ia din pensie pe termen nelimitat cand noi pentru acesti bani am muncit chiar de-adevaratelea .Este un drept pe care mi l-am castigat lucrand 34 de ani fara concedii medicale(in afara de cel de maternitate si inca unul  cand era copilul cu picioarele in ghips).Ma duceam racita,gripata,cu menoree(purtam o valiza de tampoane pregatite tot timpul cu mine),doar capul nu m-a durut niciodata. Am muncit insa cei pe care eu i-am invatat platesc pensiile altor popoare fiindca au hotarat sa traiasca,deci in alta parte.

De ce sa nu reduca ei cheltuielile de milioane pe care le fac si acum,pe principiul prostii sa plateasca iar noi (ministrii)   sa cheltuim la ministere si filiale in dezmat.Caci dezmat este sa cheltui construind ceva inutil doar ca sa ramana ea in istoria guvernelor.

Dragilor,desigur ca ceea ce scriu acum poate ca o sa-i supere pe unii din cititori dar eu zic ca cei care se simt in postarea asta cu musca pe caciula sa-si ia o cutie de carton(ca-n filmele americane) sa-si puna lucrurile personale in ea si sa plece acasa.Daca nu munciti atat cat sa puteti sa ne platiti noua pensiile atunci nu mai aveti ce cauta la servici.

Sau,daca nu,macar iesiti si manifestati in fata la Cotroceni (ca de acolo vin trasnetele),strigati si in numele meu asa:

Hotilor!!!Ticalosilor!!!Ati pus pe butuci o tara intreaga si acum vreti sa inhamati toata populatia sa traga, fara sperante ca ceva se va schimba in bine??Demagogilor!!!Plecati  fiindca sunteti incompetenti!

Si,nu ma intrebati pe cine punem in loc fiindca „nimeni nu este de neilocuit”.

Acesta este un decret neprezidential.

36 Responses to Nimeni nu este de neinlocuit

  1. Pingback: Columna lui Traian « my heart to your heart

  2. Pingback: PDL vrea la televizor « Supravietuitor's Blog

  3. Pingback: Gaston Burssens (1896-1965) – Respectabil bordel « Orfiv

  4. Pingback: Viermele neadormit « Ioan Usca

  5. Pingback: Monolog matinal « Gabriela Savitsky

  6. Pingback: DE CE NU PROTESTAM IMPREUNA? « Hai ca se poate!

  7. Pingback: Georg Britting (1891-1964) – Fluviul « Orfiv

  8. Pingback: De dulce « Ioan Usca

  9. Pingback: LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI « Hai ca se poate!

  10. Pingback: Mai poate fi salvată Livada cu vișini? « Andi Bob

  11. Pingback: În noi – Sânge balcanic (82) poem « Cosmin Stefanescu's Blog

  12. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Incredibil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.