Unu Mai bun nu se poate?

Nu-mi place intai de mai,nu mi-a placut niciodata,nu sunt genul care face sau mananca gratare(nu ca nu mi-ar placea.. sa mananc  ) .De fapt ati vazut ca sotul meu s-a gandit, macar acum cand sunt acasa si am timp, sa ma delectez cu astea,cu gratare si mi-a adus acasa unul pe gaz.Pe gazul din bucatarie de la aragaz???!! Oaaau…ce mizerie s-a facut cand l-am folosit prima si ultima data!! Si,unde mai pui ca era si aragazul nou .Folosit e mult spus fiindca am aruncat tot si  gratarul.

Da,recunosc,eu sunt de vina ca nu stiu sa-l folosesc.Dar,de ce iese fum???A…ca-n padure,am inteles.

Deci,urasc stirile ce se dau cu oamenii care alearga la padure,pe malurile apelor,la iarba verde si acolo aprind tigari si gratare si manca,beau si fumeaza.Poate mai spun si bancuri,ma rog.Am fost si eu la iarba verde ,in viata mea, dar in afar’ de jena pe care o aveam ca se uitau barbatii la mine cum aratam in costum de baie,admirandu-l,fireste…costumul,ei… in afara de amintirea asta si de mingea jucata pe iarba nu-mi amintesc nimic.Ba,mai eram o data si cu sotul meu dar atunci nu ma mai costumasem (eram profa la banchetul elevilor de la seral,banchet care a doua zi ,la Sambata de Sus, continua la iarba verde pe apa Sambetei).

In fine.Nu-i inteleg pe oamenii care se relaxeaza mancand gratare,band bere si fumand tigari (hahahaha) in timpul lor liber.In schimb mi-a placut sa urc la munte,sa merg(deci nu-mi place sa stau,sa zac undeva ),sa umblu,sa calatoresc,sa vad lume noua,sa vad locuri si peisaje,sa admir frumuseti de tot felul.Asta mi s-a intamplat in America unde umbland nu dai de gunoaie.

Exact,acum stiu de ce urasc intai de maiul romanesc …pentru gunoaiele pe care le lasa petrecaretii prin locurile de relaxare.Eu,cand nu am la indemana un cos de gunoi il iau in geanta si-l duc la sora mea la Timisoara in tomberon.Pai,,ce era sa fac daca in compartiment era plin cosul?Sa arunc pe geam???Niciodata.Si asta nu ca m-ar fi invatat cineva caci de mica faceam asa si am trait la tara unde da,curtea se matura de 2 ori pe zi si gunoiul era ingradit,pentru compost si hartiile,habar n-am unde le aruncam,poate in closet si pungi de nylon nu erau si cartoanele se refoloseau la te miri ce si asa mai departe.

Deci,cei care-si lasa gunoaiele pe unde umbla in aceasta perioada ….ei bine,eu nu blestem,simtiti-va bine oricum v-ati petrece acest weekend si mai ganditi-va si la ceilalti,la cei carora le pasa.

I-am spus sotului meu ca tot ce mi-as dori de intai mai este un foc de lemne pe pietrisul…undeva sa nu afecteze vegetatie(deci nu exista acest loc in curtea mea ) pe care sa facem slanina in bat care sa-si lase unsoarea pe pita, pe care am pus cateva taieturi de ceapa.Si coniac,fireste.Dar,el fumeaza(s-a apucat iar) si asta mi-ar strica toata placerea, asa ca…bine ca-i multa vegetatie in curte si n-am unde aprinde un foc.

Sa fiti fericiti!

21 Responses to Unu Mai bun nu se poate?

  1. Pingback: Cadouri « Nataşa

  2. Pingback: In tara fara sosele guvernantii vor masini electrice « Hai ca se poate!

  3. Pingback: Gripa porcină (De 1 Mai) « Ioan Usca

  4. Pingback: Hai la lupta cea mare! « Gabriela Savitsky

  5. Pingback: Despre 1 Mai « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.